Groeikapitaal voor breimachines

Dinsdag 07 februari 2023

Byborre heeft Ä 16,9 miljoen euro opgehaald voor hun geavanceerde breimachines voor 'on-demand' textielproductie. 'De textielindustrie moet meer hightech worden om de duurzame transitie te kunnen maken.'
Groeikapitaal voor breimachines

Platform voor on-demand-textielontwerp en -productie Byborre maakte maandag bekend dat het € 16,9 miljoen heeft opgehaald. Staatsinvesteerder Invest-NL, en VP Capital leidden deze Series B-ronde, waarbij bestaande aandeelhouders Shift en het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds (AKEF) bijlapten. VP Capital is het investeringsvehikel van de textielfamilie Van Puijenbroek, ook bekend van De Telegraaf.

 

Bij Byborre zijn het nu breimachines die op afstand draaien voor gebruikers van het platform. En die gebruikers zijn niet alleen modemerken, maar ook autofabrikanten, interieurontwerpers en architecten. BMW en Mclaren, kantoormeubels van Herman Miller, Natuzzi, Palace Skateboards: bekende bedrijven en merken gebruiken het platform al om hun digitale ontwerpen als sample te produceren via het Nederlandse platform. In plaats van stof van de plank kunnen ze snel een eigen dessin ontwerpen en laten maken, om dat vervolgens in kleine of behoorlijk grote series te laten produceren.

 

In 2019 en 2020 haalde Byborre al eerder € 3,2 miljoen in een Series A-ronde. De nieuwe investering wordt gebruikt om de internationale groei aan te jagen in belangrijke markten zoals de VS, Scandinavië en Italië, waar de grote en aanstormende meubel- en kledingmerken zitten.

 

De missie van het bedrijf is sinds de oprichting in 2015 niet om de digitalisering op zich of om kosten te besparen - doordat je exact produceert wat je nodig hebt en geen centimeter stof teveel. Alles draait om duurzaamheid. Duurzaamheid die je bereikt door betere producten beter te produceren.

 

Afgezien van de hoeveelheid materiaal die ontwerpers besparen door on demand te produceren via de productiepartners die ze via Byborre inschakelen, haalt het bedrijf ook veel duurzame winst uit de materialen waarmee de rondbreimachines hun stof afleveren.

 

Men zoekt continue naar de beste garens en de beste alternatieven per soort. Bij natuurlijke garens wordt gekeken of ze biologisch zijn vervaardigd, bij polyester is het streven naar 100% gerecycled. Ook met wol wordt gekozen voor zoveel mogelijk gerecycled materiaal. Bij elk materiaal krijg je een paspoort van de impact die het heeft: hoeveel water, energie en emissie.

 

Inmiddels heeft Byborre meer dan duizend gebruikers van meer dan 350 merken. En er werken rond de 50 medewerkers, een aantal dat na de nieuwe geldinjectie flink kan groeien. Omzetgegevens worden niet verstrekt. Het bedrijf wil een platform zijn voor elke mode-ontwerper, meubelmaker en elk merk.Links

www.byborre.com

Tags

nieuws, interieur, breimachine, textiel, on-demand, lokaal, digitaal, ontwerper, merk, katoen, wol, polyester, stoffen, meubelmaker, mode-ontwerper, interieurontwerper, duurzaam, productie, #byborre

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder
 
Nieuwe Accessoire Boetiek
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden