Groei omzet detailhandel in oktober

Vrijdag 01 december 2023

De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
Groei omzet detailhandel in oktober
Groei omzet detailhandel in oktober

De detailhandel heeft in oktober 4,7% meer omgezet dan in oktober 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume bleef nagenoeg gelijk. De omzet van de foodsector groeide met 6,0%, en de omzet van de non-foodsector met 2,4%. Online is 2,9% meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9% hoger dan in oktober 2022.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in oktober 2023 met 2,4%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 0,6% lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in recreatie-artikelen, de kledingwinkels en de winkels in meubels en woninginrichting hebben in oktober meer omgezet dan in oktober 2022. Daarentegen hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in consumentenelektronica in oktober minder omgezet.

 

De online-omzet was in oktober 2,9% hoger dan in oktober 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 5,1% meer omgezet. De online-omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), bleef nagenoeg gelijk.

 

De online-omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in oktober 2023 hoger dan in oktober 2022. De online-omzet van de kledingwinkels en de winkels in consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, oktober, #cbs

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden