Geinspireerd op de natuur

Maandag 27 juni 2022

Odette Ex heeft opnieuw in samenwerking met Desso (Tarkett) een uniek vloerenconcept ontwikkeld geÔnspireerd op de natuur: de Nature collectie.
Geinspireerd op de natuur
Geinspireerd op de natuur Geinspireerd op de natuur Geinspireerd op de natuur Geinspireerd op de natuur Geinspireerd op de natuur

De Desso & Ex Nature-collectie is geïnspireerd op de natuur. De door weersinvloeden doorleefde materialen en structuren zoals natuursteen, travertin, stucco en linnen vormen de basis van de dessins. Aangevuld met een gestileerd patroon dat doet denken aan zwerfkeien. Deze collectie kent achttien verschillende nieuwe dessins. De tinten en structuren werken goed samen en creëren één geheel, terwijl ze tevens de verschillende ruimtes in een gebouw een onderscheidend karakter geven.

 

Het natuurlijke kleurenpalet bestaat uit een zestal basiskleuren; aarde, zand, mos, heelal, houtskool en violet. Deze kleuren hebben (veelal) een diepere donkere variant die overgaat naar zachte, sobere pasteltinten. Van mos met veel groentinten die doen denken aan het bos, tot de zachte, zonovergoten gloed van zand: elke designkeuze binnen de nieuwe collectie biedt diepte en past harmonieus bij alle andere ontwerpen.

Het kamerbrede tapijt en de op maat gemaakte vloerkleden sluiten in kleuren en texturen naadloos op elkaar aan en kunnen eenvoudig met elkaar gecombineerd worden. Het karakter van de Desso & Ex Nature collectie kenmerkt zich door zijn puurheid en verbindt de elementen waardoor er een vanzelfsprekende gelaagdheid in het interieur ontstaat. 

 

Odette Ex: 'Als mens zijn we in eenheid met de natuur. Daarvoor haalden we inspiratie uit levende materialen en natuurlijke paletten. We hebben dit vertaald tot een eigentijds ontwerp dat de verbinding tussen binnen en buiten vloeiend in elkaar laat overlopen. Een goed interieur is een interieur dat ademt.

Ik kan niet wachten om te zien hoe andere designers geïnspireerd worden deze collectie te gaan gebruiken om binnenruimtes te verrijken en verder tot leven te brengen.'

 

Speciaal voor deze collectie is er een inspiratieboek gemaakt. Desso Tarkett uit Waalwijk heeft een stand op DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.Links

www.ex-interiors.nl/collection/
www.dessotarkett.nl
www.dewoonindustrie.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, vloerkleed, garen, textiel, natuur, inspiratie, kleuren, materialen, duurzaam, #dessotarkett, #tarkett, #desso, #paradiso, #paris, #dwi, #dewoonindustrie, #exinterior, #exnature

Gerelateerd nieuws
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
Heimtextil 2023 al populair
De planning voor de volgende Heimtextil in januari 2023 is in volle gang. De branche verwacht aan het begin van seizoen 2023/24 een internationaal platform voor huis- en contracttextiel, interieurdesign en trends.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden