Geen doorstart voor Homestock

Vrijdag 29 juli 2022

Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
Geen doorstart voor Homestock

De failliete woonwinkelketen Homestock maakt geen doorstart. Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Dat meldt de curator volgens Retailtrends.

 

De keten met zes winkels en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Volgens de directie was het faillissement het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen. Ook de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen speelden volgens hen mee.

 

Ruim dertig partijen toonden interesse voor een doorstart. 'Uiteindelijk hebben echter slechts vijf gegadigden een bod uitgebracht en bleek maar één van hen bereid om één winkel van Homestock te willen voortzetten,' stelt de curator. Dat bod is niet aanvaard.

 

Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Volgens de curator kost het te veel tijd en is het te lastig om de ongeveer achthonderd lopende orders te beoordelen. Alle activa worden geveild. Vanwege personeelsgebrek komt het niet tot een verkoop in de winkels.

 

Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen dat geld niet terug van Homestock. Gezien de stand van de boedel en de omvang van de schuld is het 'zeer onwaarschijnlijk dat voor de gewone schuldeisers een uitkering beschikbaar is'. Via de Stichting Garantieregelingen CBW kunnen ze mogelijk wel hun aanbetaling terugkrijgen, via een vervangende koopovereenkomst bij een ander bedrijf. Dat geldt sowieso niet voor wie via de webshop een aanbetaling heeft gedaan. 

 

Homestock begon in 2014 als pop-upwoonwinkel en groeide daarna uit tot een keten met zes vaste vestigingen. Die waren te vinden in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Utrecht. Doel was om te groeien naar tien winkels.Links

www.homestock.nl

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, Home Stock, Homestock, #homestock, #failliet

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden