Flinke daling nettowinst Ikea

Maandag 28 november 2022

Ikea zag de nettowinst afgelopen boekjaar fors teruglopen, terwijl het bedrijfsresulaat wel op niveau bleef. Dat blijkt uit de cijfers van Ingka Group.
Flinke daling nettowinst Ikea

Ingka Group, met bijna vierhonderd winkels in 32 landen verreweg de grootste franchisenemer van de Zweedse warenhuisketen eindigde het boekjaar (tot en met augustus) met een nettowinst van € 287 miljoen. Een jaar eerder ging het nog om ruim € 1,5 miljard. Volgens Ingka is de forse daling toe te schrijven aan de investeringstak. Door de stijgende rentes op de financiële markten werden obligaties minder waard. Ook het vertrek uit Rusland drukte op de resultaten.

 

Het bedrijfresultaat kwam rond de € 2 miljard uit, iets hoger dan vorig jaar. De totale omzet steeg met 5,7% naar € 42 miljard. De retailtak was goed voor € 39,5 miljard, meldde Ingka eerder al.

 

Ingka investeerde voor zo'n € 1,6 miljard. Zo kwamen er 52 winkels en twee winkelcentra in Toronto en Londen bij. Ook investeerde het concern in online, het distributienetwerk en projecten voor hernieuwbare energie. Ingka gaat door met investeren, zegt financieel topman Juvencio Maeztu volgens Retailtrends.Links

www.ikea.nl
www.ingka.com

Tags

nieuws, interieur, bedrijfsresultaat, meubelen, slapen, retailer, winkels, groei, nettoresultaat, zweden, online, distributienetwerk, boekjaar, warenhuis, woonwarenhuis, keten, franchise, franchisenemer, #ingka, #ikea

Gerelateerd nieuws
Webinar Milaan van NII
Het Nederlands Interieur Instituut (NII) organiseert een webinar waarin Zuzanna Skalska en Jeroen Junte interieurprofessionals bijpraten over de Milaan Design Week.
lees verder
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
 
Houten vloer voor vloerverwarming
lees verder
AR voor online verkoop Mline
Matrassenmerk Mline, onderdeel van Beter Bed Holding, experimenteert met Augmented Reality ter ondersteuning van online verkopen.
lees verder
Mflor exposant op Bau
Bau München is een van de grootste bouwbeurzen van Duitsland en trekt veel internationale bezoekers. Mflor presenteert zich met een eigen stand.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden