Flinders stopt met winkel Zaandam

Vrijdag 07 mei 2021

Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met winkel Zaandam

Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel (foto 2) op het Hembrugterrein. De kantoren en een showroon voor zakelijke klanten blijven wel in het pand aan de Affuitenhal 10. Flinders gaat zich concenteren op de webshop. De Decorette shop-in-shop is dus maar van korte duur geweest.

 

In het deel van het pand waar de Flinders Design Woonwinkel nu zit, komt de eerste Vitra Circle Store (foto 1) in Nederland. Het Zwitserse designmerk Vitra bestaat al 80 jaar, en is gespecialiseerd in avant-gardistisch twintigste-eeuws design. Vitra verkoopt hun meubels via bestaande woonwinkels, in Zaandam is dat behalve Flinders ook Loods 5.

 

De Circle Store is een nieuw concept van Vitra, geen traditionele woonwinkel maar een plek waar meubels opnieuw in omloop worden gebracht. Het gaat daarbij o.a. om meubels die op beurzen of in showrooms hebben gestaan, producten die mensen hebben teruggestuurd, overjarig zijn of die een kleine beschadiging hebben. Ze zijn ‘gunstiger geprijsd’ dan de nieuwe producten maar de keus is beperkt tot wat er in de winkel staat: 'Je kan niks bestellen en ook niet iets in een andere kleur vragen', aldus de woordvoerder van Vitra.

Met het nieuwe concept wil Vitra het circulaire gedachtegoed omarmen.

 

In Brussel en Frankfurt (onder) zijn al wel Vitra Circle Stores. Vitra begint in mei met de inrichting en wil in september openen.Links

www.decorette.nl
www.dgnretail.nl
www.flinders.nl
www.vitra.com/nl-nl
www.vitracircle.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, woonwinkel, detailhandel, kantoor, meubilair, meubel, inrichting, bureau, tafel, stoel, bureaustoel, project, hospitality, leasen, huurkoop, verhuur, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #decorette, #dgnretail, #ekservicegroup, #euretco, #flinders, #flindersprojects, #vitra, #vitracircle

Gerelateerd nieuws
Hipzo Living nieuw in DWI
De Woonindustrie heeft er weer een nieuwe exposant bij. Vanaf 1 juli is Hipzo Living in Nieuwegein te vinden.
lees verder
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden