ERFMI tekent voor hergebruik

Woensdag 12 februari 2020

Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Samen met meer dan 100 partners in de waardeketen voor kunststoffen zet ERFMI zich in voor het gebruik of produceren van meer herbruikbare kunststoffen.
ERFMI tekent voor hergebruik

De leden van de Circular Plastics Alliance, waaronder bedrijven, handelsorganisaties en een groep publieke instanties, hebben met de steun van de Europese Commissie een verklaring uitgegeven waarin ze zich inzetten om in de komende zes jaar het gebruik van herbruikbare kunststoffen te verhogen. De ondertekenaars spreken af om 10 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen in nieuwe producten te verwerken in 2025.

 

Volgens Jane Gardner, Managing Director van ERFMI, is de organisatie momenteel betrokken bij verschillende projecten die zijn afgestemd op de principes van de Circular Plastics Alliance, waaronder het EU-project Circular Flooring, een project ter waarde van € 5,4 miljoen met financiering door Horizon 2020, het Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.

 

Als een van de 11 projectpartners levert ERFMI een directe bijdrage aan het project op het gebied van onderzoek naar recyclage van afgedankte pvc-vloerbedekkingen met behulp van het Fraunhofer CreaSolv®-proces. Dit proces omvat de technisch geavanceerde scheiding van 'verouderde weekmakers' en restmateriaal om hoogwaardig pvc-materiaal te verkrijgen. Dit materiaal wordt vervolgens verwerkt tot droge stof die kan worden gebruikt in nieuwe vloerbedekkingsproducten. Het project loopt tot mei 2023.Links

www.erfmi.com
www.circular-flooring.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, pvc, vinyl, lvt, linoleum, kurk, lvt, milieuverklaring, leggen, stroken, strook, recycle, circulair, hergebruik, plank, #ERFMI

Gerelateerd nieuws
Verwoestende brand Moso
Bamboespecialist Moso International is vrijdagavond 21 februari getroffen door een verwoestende brand. Gaat de importeur dit overleven?
lees verder
Uitbreiding Estillon
Nog geen zeven jaar na de feestelijke opening van de nieuwe locatie en een uitbreiding eind 2016 is ondervloerspecialist Estillon alweer aan uitbreiding toe.
lees verder
Interfloor vernieuwt Dynamic Wood
De vinylvloerbedekking Dynamic Wood is volgens Interfloor al jaren een succesvolle en populaire collectie. Nu is deze vernieuwd met nieuwe houtdessins.
lees verder
Kranendijk accountmanager Bijlard
Op 1 februari jl. is Erik Kranendijk als accountmanager Oost-Nederland bij Bijlard International in dienst getreden.
lees verder
Nieuwe legvoorschriften vloeren
Vloerenleggers opgelet! Jullie mening wordt gevraagd om te komen tot een nieuwe versie ter vervanging van de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden