Duurzaamheid focus R+T 2024

Dinsdag 26 september 2023

De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
Duurzaamheid focus R+T 2024

De volledige beursvloer van 120.000 vierkante meter zal volgens organisator Messe Stuttgart opnieuw volgeboekt zijn. Ongeveer 80% van de exposerende bedrijven komt uit het buitenland, uit in totaal 45 landen. Tijdens de persconferentie vertelde de organisatie dat de voortekenen voor een succesvolle R+T zeer goed zijn. Na zes jaar kan de industrie niet wachten op de grote reünie in februari.

 

Naast de innovaties van de industrie is duurzaamheid het belangrijkste thema tijdens de komende editie van R+T. Het motto van de beurs is daarom ‘Create. Sustainable. Future. TogetheR+T’. De keuze voor dit thema is volgens Messe Stuttgart logisch, omdat duurzaamheid en energie-efficiëntie voor zowel fabrikanten, verdelers als consumenten belangrijk zijn en zonwering en raamdecoratie hier bij uitstek aan kunnen bijdragen. Bovendien is er de afgelopen jaren in de sectoren van R+T veel gedaan om ervoor te zorgen dat de producten zelf zo grondstofvriendelijk mogelijk worden geproduceerd.

 

Om de aandacht te vestigen op het centrale thema is een groene motief voor R+T gemaakt - en zelfs het logo groen gekleurd. Tijdens de beurs zijn onder andere een workshop van de European Solar Shading Organisation (ES-SO) en kampvuursessies over het thema duurzaamheid gepland. Het architectenprogramma op 22 februari 2024 zal ook gericht zijn op dit thema, met verschillende lezingen en paneldiscussies. In 2024 zullen er speciale Innovation Awards zijn voor duurzaamheid en energie-efficiëntie om het belang ervan te benadrukken.Links

www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, insectenwering, horren, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rtexpo, #rt2024, #landesmesse, #rt2024

Gerelateerd nieuws
Lifestyle beurs Nordstil komt eraan
Geïnspireerd worden door de nieuwste trends en innovaties in de wereld van lifestyleproducten, geschenkartikelen en woningdecoratie? Nordstil, dé lifestyle vakbeurs, staat binnenkort weer voor de deur in het bruisende Hamburg.
lees verder
 
Slimme oplossing gordijnen
lees verder
InCoDa presenteert 'Blijf bij…'
[Sponsored artikel] - Na de zomer worden op 22 t/m 24 september de nieuwste eyecatchers en collecties van ruim 200 merken op het gebied van raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering gepresenteerd op vakevent InCoDa.
lees verder
 
Herstructurering Home Fashion Groep
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden