Duurzaam programma

Zaterdag 20 april 2024

Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
Duurzaam programma

Met dit initiatief wil Beaulieu Fibres International meer inzicht krijgen in de uitdagingen waarmee klanten in de hele waardeketen geconfronteerd worden, om zo mogelijkheden te identificeren waarmee het zijn expertise kan aanwenden om impactvolle producten en diensten te leveren.

 

Het bedrijf heeft voor Techtextil 2024 (dat samen met Texprocess van 23-26 april wordt gehouden) verschillende gespreksonderwerpen geïdentificeerd, waaronder recyclebare, hoogwaardige, hernieuwbare, biocirculaire, gezamenlijk ontwikkelde en in Europa geproduceerde vezels, om erachter te komen wat klanten het belangrijkst vinden in termen van doelstellingen, groene initiatieven en duurzaamheidsverwachtingen.

 

'Duurzaamheid is een uitgebreid concept dat zich vertaalt in een reeks prioriteiten voor verschillende eindmarkten. Daarom onderzoeken we duurzaamheid in de verschillende impactdomeinen, waaronder CO2- en grondstofbesparingen, circulariteit, fossielvrije materialen en partnerschappen, en daarom is ons Sustainable Fibres Program een totaal andere aanpak,' legt Gillis Beun, business development manager bij Beaulieu, uit.

 

Het Sustainable Fibres Program fungeert als een handvest om Beaulieu te helpen zijn 'fibres that build futures'-campagne te versnellen door voorlichting te geven over bestaande oplossingen, producten een nieuwe vorm te geven en partnerschappen aan te gaan om de samenwerking op de markt rond gedeelde uitdagingen te vergemakkelijken.

 

'Duurzaamheid is een realiteit met vele facetten en het belang ervan verschilt van industrie tot industrie. Vandaag de dag is er geen pasklare oplossing. Daarom zetten we ons in om een reeks oplossingen en perspectieven aan te bieden en te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende duurzaamheidsbehoeften van verschillende belanghebbenden,' zegt Maria Teresa Tomaselli, general manager bij Beaulieu.

 

Beaulieu Fibres International is niet alleen leidend in het kader van de Europese Green Deal en in overeenstemming met de doelstellingen van de voorgestelde verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten, maar zet zich ook in voor het behalen van zijn eigen duurzaamheidsdoelstellingen die zijn vastgelegd in zijn routekaart die bekend staat als Route 2030.Links

www.beaulieufibres.com
www.techtextil.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, vezels, garens, vloerbedekking, productie, duurzaamheid, greendeal, route2030, beurs, thema, partnerschap, ecologisch, industrie, initiatief, marktleider, verwachtingen, #beaulieuinternationalfibres, #beaulieu, #techtextil, #texprocess, #messefrankfurt

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden