Duurzaam en lokaal

Woensdag 28 april 2021

Ikea lanceert Lokalt: handgemaakte producten door designers en sociale ondernemingen uit India, JordaniŽ en Thailand.
Duurzaam en lokaal

De designers uit India, Jordanië en Thailand lieten zich voor de collectie inspireren door de steden waar zij wonen en traditionele gebruiken in hun cultuur. Alle kussenhoezen, vloerkleden, manden en kommen zijn handgemaakt door ambachtslieden. Hiermee wordt werkgelegenheid gecreëerd in regio's waar dat het meest nodig is. In de producten wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke en duurzame materialen zoals wol, bananenvezels en katoen.

 

Voor designer Tania Haddad uit Jordanië was de stad Amman de inspiratiebron voor de kussenhoezen en kleden die ze ontwierp voor Lokalt. De mensen, auto's en kleine steegjes van de chaotische en charmante stad zijn daarin terug te zien. De Jordaanse vrouwen waar Haddad mee samenwerkte laten in hun borduurwerk ook een eigen handschrift zien. Hierdoor is geen product hetzelfde. Details typerend voor de stad Amman, zoals waslijnen, pick-ups en duiven op dakterrassen, sieren de witte hoezen.

 

De designstudio Thinkk uit Bangkok heeft de Thaise eetgewoonten en rijke geschiedenis van keramiek als uitgangspunt genomen voor Lokalt - het delen van eten met vrienden en familie is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het designduo Ploypan Theerachai en Decha Archjananun ontwierp een set borden, kommen en vazen met hedendaags design. Lokale ambachtslieden creëerden met de vingers speelse printen op de keramiek. De handgrepen aan de borden en kommen symboliseren de Thaise traditie dat je een geschenk met beide handen aanpakt.

 

Ikea designer Akanksha Deo - geboren en getogen in Delhi - haalt de inspiratie voor haar ontwerpen uit plaatselijke gebruiken in haar cultuur en omgeving. De lampen van bananenvezels en de patronen op de kussenhoezen en kleden laten die traditionele gebruiken zien. De opvallende kleuren geven de producten tegelijkertijd een hedendaagse twist. Lokale ambachtslieden die haar designs voor de Lokalt collectie uitwerkten, delen daarmee ook het verhaal van hun gemeenschap.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, online, e-commerce, interieurwinkel, tafellinnen, kussenhoezen, vloerkleden, manden, kommentafelkleed, kussen, hergebruik, recycling, duurzaamheid, #ikea, #lokalt, #thinkk

Gerelateerd nieuws
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
 
Award voor LED - designrail Forest
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting Ä 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden