Dreigend vertrek Design Academy

Vrijdag 17 mei 2024

Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
Dreigend vertrek Design Academy

De reden voor de mogelijke verhuizing is de huur van het gebouw Witte Dame, waarin DAE gevestigd is. De huurperiode loopt tot 2027 en zou daarna flink omhoog te gaan, terwijl de Academy dan een kleiner deel van het pand kan blijven huren. Er zijn gesprekken geweest met gemeente Eindhoven, maar er is tot nu toe geen passende (alternatieve) oplossing gevonden. Dit alles zorgt ervoor dat er gekeken wordt naar plan B, een verhuizing naar Roermond.

 

De Limburgse gemeente wil de Academy graag binnenhalen en heeft, naar verluidt, genereus aanbod gedaan voor huisvesting en andere ondersteuning. Vele designers, waaronder Piet Hein Eek zien een verhuizing echter helemaal niet zitten en zien Eindhoven als design hoofdstad van Nederland, en misschien wel van de wereld. Op 10 mei waren honderden mensen aanwezig op een benefietavond, om geld in te zamelen om de Academy te behouden voor Eindhoven.Links

www.designacademy.nl
www.pietheineek.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, DDA, DDW, Dutch Design, Academy, Dutch Design Week, event, beurs, tentoonstelling, show, evenement, meubel, lamp, verlichting, stoel, ontwerp, design, museum, Design Academy, Eindhoven, week, #designacademy, #dae

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder
Meer jongeren kopen woning
Verschuiving woningaankopen in Nederland: aandeel ouderen daalt, aandeel jongeren stijgt, zo meldt de ING bank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden