Doorstart M4Four

Maandag 19 september 2022

Vloerenprinter M4Four uit Kolham (Slochteren) was op 7 september failliet verklaard door de Rechtbank Noord-Nederland in Groningen. Nu werkt het aan een snelle herstart.
Doorstart M4Four

Opgericht in oktober 2016, vergaarde M4Four enige bekendheid in de interieurbranche nadat Headlam de producten van de vinylvloerenprinter in 2018 in het assortiment had opgenomen.

Volgens RTV Noord heeft directeur Michel Kral goede hoop dat het bedrijf in nieuwe vorm voortgezet kan worden. Het bedrijf had volgens hem met name last van de gevolgen van corona en daardoor uitstel van een grote opdracht uit het buitenland en twee grote projecten in Nederland. M4Four levert veel vloeren voor beursstands en aan beurzen. Maar corona legde de beurzensector stil.

Er waren direct investeerders uit de regio geïnteresseerd en afgelopen maandag is er tussen hen en de curator een akkoord over een doorstart gekomen. Vier van de vijf werknemers van M4Four gaan mee naar het nieuwe bedrijf. Het is de bedoeling dat dit onder de naam M4 Wall & Floorprinting per 1 oktober van start gaat. Dankzij de snelle overname kunnen lopende orders gewoon worden uitgeleverd.

M4Four was opgericht door vier oprichters Erik Brouwer, Kempe Groenewold, Byung Oberink en Rob de Lange. Het Groeifonds van de Economic Board Groningen en de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij NOM stapten in als financier en aandeelhouder. In 2018 verlieten eerst twee directeuren (Rob de Lange en Erik Brouwer) het bedrijf al, begin 2019 gevolgd door marketing manager Gilbert Weber en algemeen directeur Byung Oberink door verschil van strategisch inzicht met aandeelhouder NOM.

De huidige directeur Michel Kral werd door de NOM en het Groeifonds aangesteld om orde op zaken te stellen. Op dat moment werkten er nog zeventien mensen. Ruim twee jaar heeft het geduurd om de strategie aan te passen en vertrouwen van klanten terug te winnen volgens Kral, die na het vetrek van Groeifonds begin dit jaar volledig eigenaar was.Links

www.headlam.nl
www.m4four.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, parket, steen, keramisch, keramiek, stoffering, egalisatie, show, event, beurs, evenement, tentoonstelling, huisshow, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #failliet, #doorstart, #herstart, #overname, #headlam, #m4four

Gerelateerd nieuws
 
Destination Design terug
lees verder
Meubel- en woonretail hekkesluiter
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 1,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 6,0% lager, opnieuw dus stevige inflatie. Non food kromp met 2,5%, maar interieur nog (veel) meer!
lees verder
Overname Novalin door Calcutta
De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
lees verder
 
Duurzaamheid centraal op Domotex
lees verder
De stille en ongecompliceerde vloer
De laatste jaren zijn 'rigid' vloeren steeds meer in opkomst, waarbij de Meisterdesign.rigid een mooi voorbeeld is van een dergelijke innovatieve vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden