Donkere resultaten voor Signify

Maandag 31 juli 2023

Signify meldt dat de resultaten over het tweede kwartaal lager uitvallen dan verwacht. Daarom worden de verwachtingen voor de marge over heel 2023 bijgesteld.
Donkere resultaten voor Signify

Vorig jaar was geen best jaar voor Signify, maar ook de kwartaalcijfers van 2023 zijn slechter dan verwacht. Ondanks - of misschien juist door - prijsverhogingen daalde omzet met 10,5% ten opzichte van vorig jaar tot € 1,6 miljard, de marge van de aangepaste bedrijfswinst daalde van 9,5% tot 8,3% en de winst is € 45 miljoen, tegen € 248 miljoen vorig jaar. Volgens ceo Eric Rondolat doet de verlichting het slecht op alle vlakken, de residentiele en zakelijke markt, en is het herstel op de Chinese markt langzamer dan verwacht. Mede door de inflatie gaven mensen minder geld uit aan de slimme lichtmerken Hue en Wiz. Tegelijk wordt er minder gebouwd en verbouwd en is er daarom minder vraag naar verlichting. Alleen professionele buitenverlichting wordt nog wel goed verkocht, gestimuleerd door steun van de overheid.

 

Signify is nog steeds hoopvol dat er dit jaar verbetering plaats zal vinden, maar is voorzichtig in de verwachting. Marge van het aangepaste bedrijfsresultaat is teruggezet van tussen de 10,5% en 11,5% naar 9,5% tot 10,5%. Naar verwachting zal de kasstroom wel uit komen aan de bovenkant van het eerder aangegeven gebied van tussen de 6 en 8% van de omzet. Er worden maatregelen genomen om de resultaten verbeteren, dit zal volgens Rondolat ten koste van banen gaan. Hoeveel mensen hun baan kwijtraken is nog onbekend.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, omzet, omzetcijfers, kwartaalcijfers, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Even voorstellen: Kreon Holon 20
Kreon voeg Holon 20 toe aan de Holon-collectie. Als aanvulling op de 20-40-60-80 maatvoering, is de Holon 20 klein maar krachtig.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Smart homemarkt 6,3 miljard
De smart home markt in Nederland groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens.
lees verder
Super Skin thema A@W R'dam
‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden