Donker maar troostend Casalis

Dinsdag 14 december 2021

Casalis ontwerpt en produceert eigentijdse tapijten, objecten en akoestische panelen. Het bedrijf houdt van diversiteit en wil klanten inspireren met verschillende settings en sferen die de verscheidenheid aan de kleuren en texturen van het bedrijf laten zien. Het eerste thema heet The Alcove.
Donker maar troostend Casalis
Donker maar troostend Casalis Donker maar troostend Casalis Donker maar troostend Casalis

The Alcove van Casalis richt zich op een donkerdere, ingetogen sfeer, geïnspireerd door de verwachtingen van de huidige samenleving, de economische situatie en ecologische zorgen. Bij dit angstige gevoel horen gedempte interieurs met donkere maar geruststellende kleuren.

 

Donkere kleuren op de muur hebben iets heel dramatisch, maar ze kunnen volgens Casalis net zo goed troostend zijn. Als een grot die ons beschermt tegen de buitenwereld. Voor het ultieme grotgevoel moet je ton-sur-ton gaan, zo stelt het bedrijf: zowel de wanden als het textiel in dezelfde kleur. Wanneer donkerrood tinten dicht bij natuurlijke kleuren leunen, creëren ze een opmerkelijk elegante sfeer.

 

Zachte en tactiele materialen zoals het Pello vloerkleed van alpacawol (foto 3, ook met de Slumber poef in mohair), geven je een ongelooflijke zachtheid als je op blote voeten loopt en hebben zo volgens Casalis een positief effect op onze mentale gezondheid. In een donker interieur is het belangrijk om te spelen met het licht dat je hebt en de schaduwen die je kunt creëren. Dat is wat het leven creëert in een nogal sombere setting. De 3D Cello-acoustics wandbekleding (foto 4) wordt, zo zegt het bedrijf, pas echt interessant als het zonlicht opvangt. Andere voorbeelden van donkere producten die in dit thema passen zijn de Bonnet poef in Merino wol (foto 1) en het prijswinnende handgetufte karpet Vlas (foto 2).



Links

www.casalis.be

Tags

nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, interieurbekleding, interieurstof, stof, interieurtextiel, vloer, vloerbedekking, tapijt, karpet, kleed, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, #casalis

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
 
Aanvulling Identity PVC-collectie
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder
Zelf renoveren badkamer
Het zelf renoveren van de badkamer kan snel en zonder sloopwerk met Masq Revela XL.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden