Donker maar troostend Casalis

Dinsdag 14 december 2021

Casalis ontwerpt en produceert eigentijdse tapijten, objecten en akoestische panelen. Het bedrijf houdt van diversiteit en wil klanten inspireren met verschillende settings en sferen die de verscheidenheid aan de kleuren en texturen van het bedrijf laten zien. Het eerste thema heet The Alcove.
Donker maar troostend Casalis
Donker maar troostend Casalis Donker maar troostend Casalis Donker maar troostend Casalis

The Alcove van Casalis richt zich op een donkerdere, ingetogen sfeer, geïnspireerd door de verwachtingen van de huidige samenleving, de economische situatie en ecologische zorgen. Bij dit angstige gevoel horen gedempte interieurs met donkere maar geruststellende kleuren.

 

Donkere kleuren op de muur hebben iets heel dramatisch, maar ze kunnen volgens Casalis net zo goed troostend zijn. Als een grot die ons beschermt tegen de buitenwereld. Voor het ultieme grotgevoel moet je ton-sur-ton gaan, zo stelt het bedrijf: zowel de wanden als het textiel in dezelfde kleur. Wanneer donkerrood tinten dicht bij natuurlijke kleuren leunen, creëren ze een opmerkelijk elegante sfeer.

 

Zachte en tactiele materialen zoals het Pello vloerkleed van alpacawol (foto 3, ook met de Slumber poef in mohair), geven je een ongelooflijke zachtheid als je op blote voeten loopt en hebben zo volgens Casalis een positief effect op onze mentale gezondheid. In een donker interieur is het belangrijk om te spelen met het licht dat je hebt en de schaduwen die je kunt creëren. Dat is wat het leven creëert in een nogal sombere setting. De 3D Cello-acoustics wandbekleding (foto 4) wordt, zo zegt het bedrijf, pas echt interessant als het zonlicht opvangt. Andere voorbeelden van donkere producten die in dit thema passen zijn de Bonnet poef in Merino wol (foto 1) en het prijswinnende handgetufte karpet Vlas (foto 2).Links

www.casalis.be

Tags

nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, interieurbekleding, interieurstof, stof, interieurtextiel, vloer, vloerbedekking, tapijt, karpet, kleed, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, #casalis

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
 
Trappen van Coretec vloeren
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden