Diepe teleurstelling over vonnis

Vrijdag 12 maart 2021

Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding dat door branchevereniging Inretail was aangespannen om de winkels in non-food weer geopend te krijgen.
Diepe teleurstelling over vonnis
De rechter geeft Inretail geen gelijk in het standpunt dat de overheid onvoldoende belangenafwegingen heeft gemaakt bij de beslissing tot winkelsluiting over te gaan. Afgelopen maandag dagvaardde Inretail de Nederlandse Staat en vandaag maakte de rechter het vonnis bekend.

 

'Een enorme teleurstelling voor alle winkels die al maanden van veiligheid topprioriteit hebben gemaakt en worstelen om te overleven,' zegt Inretail. 'Wij blijven van mening dat de staat alle belangen die spelen onvoldoende heeft af- en meegewogen toen zij besloot tot winkelsluiting over te gaan. Met de geboden alternatieven zijn voor te veel ondernemers geen realistische omzetten te halen.' Het bestuur van Inretail beraadt zich op vervolgstappen. Inmiddels heeft Inretail overigens besloten voorbreidingen te treffen om in hoger beroep te gaan.

 

Momenteel kunnen 56.000 winkeldeuren alleen omzet realiseren via click&collect en kopen op afspraak. Volledig onterecht vindt Inretail, omdat winkels veilig open kunnen. De huidige situatie is voor ondernemers als ademen door een rietje en volstrekt onvoldoende om op een rendabele manier te kunnen ondernemen. Daardoor staan 50.000 à 60.000 banen op de tocht en dreigt een kaalslag met enorme maatschappelijke en economische gevolgen. De leefbaarheid van talloze wijken, dorpen en steden staat onder druk.

De vraag is natuurlijk - nu Inretail er bij herhaling niet geslaagd is de regering van meer redelijkheid te overtuigen - of winkeliers én hun klanten dit nog langer lijdzaam afwachten.

 

Inmiddels is er wel meer beweging bij non-foodwinkels, mede door de verruiming volgende week (klant per 25 m2). Ikea heeft inmiddels verklaard vanaf volgende week de winkels weer te gaan openen en ING rapporteert vandaag dat pinbetalingen aan het stijgen zijn in non-foodwinkels. Een klein stukje hoop voor ondernemers, maar nog niet lang voldoende om weer rendabel te kunnen draaien.

 Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden