De Ploeg 100 jaar

Vrijdag 01 september 2023

De Ploeg bestaat 100 jaar! In al deze jaren is het streven van het merk nooit veranderd. De Ploeg staat nog steeds voor hoogwaardige, eerlijke ontwerpen die lang meegaan.
De Ploeg 100 jaar
De Ploeg 100 jaar De Ploeg 100 jaar De Ploeg 100 jaar

De Ploeg is in 1923 opgericht door Piet Blijenburg en Carl Hijnerals coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen.

 

De Ploeg is ontstaan vanuit de ideële gedachte dat ieder mens comfortabel moet kunnen wonen en werken. Zorgvuldig bedachte en gemaakte ontwerpen moesten modern, stijlvol wonen en kwaliteit voor iedereen bereikbaar maken. De Ploeg werd dan ook een van de belangrijkste vormgevers van het begrip Goed Wonen.

De Ploeg stelde de eigen bibliotheek open voor de werknemers en combineerde werk met cultuur en inspiratie. Activiteiten als tentoonstellingen en laten zien van vernieuwing in binnenhuisinrichting, mode en kunst lijken op wat we nu zien in hippe conceptstores. De Ploeg liep hiermee vooruit op het nieuwe beleven, delen en informeren.

 

De weverij droeg bij aan goede woninginrichting, goede kleding en goed handwerk. Maar ook aan goede arbeidsverhoudingen in de vorm van een werkgemeenschap waarin alle werknemers zoveel mogelijk tot hun recht komen. Dat vormt de basis voor het uitgangspunt: de mens centraal. Een vroege uiting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu actueler dan ooit.

 

De Ploeg kenmerkt zich door ambachtelijk vervaardigde, hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen. De collecties geweven en bedrukte Dutch Design stoffen zijn volledig op elkaar afgestemd.

 

De Ploeg, dat in 1991 onderdeel werd van Vescom uit Deurne, is in 2007 overgenomen door - en tot op de dag van vandaag een merk van - Artex uit Aarle-Rixtel, een dochterbedrijf van Hunter Douglas. Artex is ook het bedrijf achter de labels Artelux, Kendix, Loft79 en Your Edition.Links

www.deploeg.com

Tags

nieuws, interieur, productie, weven, kleding, handwerk, gordijnstoffen, gordijnen,stoffen, werkgemeenschap, modern, wonen, stijlvol, comfort, mens, maatschappij, verantwoord, collectie, productie, #goedwonen, #deploeg, #artex, #hunterdouglas

Gerelateerd nieuws
Lifestyle beurs Nordstil komt eraan
Geïnspireerd worden door de nieuwste trends en innovaties in de wereld van lifestyleproducten, geschenkartikelen en woningdecoratie? Nordstil, dé lifestyle vakbeurs, staat binnenkort weer voor de deur in het bruisende Hamburg.
lees verder
 
Slimme oplossing gordijnen
lees verder
InCoDa presenteert 'Blijf bij…'
[Sponsored artikel] - Na de zomer worden op 22 t/m 24 september de nieuwste eyecatchers en collecties van ruim 200 merken op het gebied van raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering gepresenteerd op vakevent InCoDa.
lees verder
 
Herstructurering Home Fashion Groep
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden