Condor neemt Timzo over

Zaterdag 14 januari 2017

Timzo (Genemuiden) en Condor Group (Hasselt) hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de overname van Timzo door Condor Group.
Condor neemt Timzo over

Dit meldt Condor in een persbericht. De familie Timmerman heeft als aandeelhouder van tapijtfabrikant en polypropyleenspecialist Timzo, mede met het oog op haar bedrijfsopvolging, besloten op zoek te gaan naar een partij die de continuïteit en expansie van het bedrijf kan waarborgen.

Deze partij is gevonden in Condor Group. Met deze overname kan Condor Group nieuwe activiteiten (Extrusie en Air-entangling) toevoegen aan haar concern als ook de productiecapaciteit op de activiteiten Tuft en Coating binnenshuis vergroten.

De komende weken zal samen gewerkt worden aan de laatste details, waarna de overname naar verwachting eind eerste kwartaal 2017 een feit zal zijn. Na overname zal Timzo, dat onveranderd aangestuurd blijft worden door het huidige management, als zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de Condor Group operationeel blijven.

Timzo zal zich blijven richten op de productie en verkoop van polypropyleen loop-pile vloerbedekking. Partijen verwachten dat de overname enkel positieve (synergie)effecten tot gevolg zal hebben en geen nadelige consequenties zal hebben voor de werknemers van beide bedrijven.

 Links

www.condorcompany.eu
www.timzo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, wpc, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, #timzotapijt, #condorgroup

Gerelateerd nieuws
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
 
Nieuwe vinylcollectie
lees verder
 
Cornelis bij Rinos
lees verder
Edel Group in Britse handen
Kunstgras en tapijtfabrikant Edel Group uit Genemuiden komt in handen van het Britse Victoria. Victoria is een beursgenoteerde fabrikant en distributeur van vloerproducten, waaronder tapijt en kunstgras.
lees verder
Sterke groei Mohawk
De twee West-Vlaamse bedrijven Unilin en IVC, die samen bijna een derde van de omzet van het Amerikaanse Mohawk vertegenwoordigen, bezorgen 's werelds grootste vloerenproducent een forse groei.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden