Circular Dreams

Dinsdag 19 juli 2022

In samenwerking met Bedding House is onlangs het Circular Dreamsģ-platform voor hergebruikt bedtextiel gestart. De missie is om - gezamenlijk met fabrikanten, retailers, merken en klanten - bedtextiel zolang mogelijk in de keten te houden.
Circular Dreams

Waar Bedding House zich richt op het ontwerpen en produceren van bedtextielcollecties, richt de startup zich op hergebruik en recycling, om zo samen de keten sluitend te maken. Circular Dreams wil circulair consumeren het nieuwe normaal maken onder het motto ‘Better than New’.
 
Bedding House stelt dat het verminderen van textielafval hiervoor de grootste drijfveer is. Uit niet nader genoemd onderzoek zou blijken blijkt dat er in Nederland per jaar 305.1 miljoen kilo textiel wordt weggegooid, ongeveer 17.7 kilo textielafval per persoon. Vaak nog goede kwaliteit textiel eindigt zo als afval, die volgens het bedrijf wereldwijd elk jaar toeneemt. Ook zou de hoeveelheid bedtextiel in Nederland de afgelopen vijf jaar met 20% zijn toegenomen.

Daarnaast heeft de textielsector te maken met geretourneerde producten die nog zo goed als nieuw zijn, maar niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Circular Dreams biedt retailers en merken een take-back oplossing en een re-commerce verkoop kanaal. Hiervoor selecteert het uit het verzamelde bedtextiel drie categoriën voor de verkoop:


- 1. Used Returns
Afkomstig van de retourstromen van de labels van Beddinghouse, Beddinghouse x Van Gogh, Vtwonen, Rivièra Maison, Pip Studio, Kardol en Oilily. Hieronder vallen dus niet de door Bedding House geleverde labels Kaat Amsterdam en Marjolein Bastin.

- 2. Vintage
Gebruikt beddengoed van consumenten teruggehaald via verkooppunten van retailers met het Circular Dreams take-back systeem. Circular Dreams haalt de producten op, controleert deze op kwaliteit en zorgt dat ze professioneel worden gewassen, gestoomd, gestreken en weer duurzaam verpakt.
- 3. Imperfectly Perfect
Producten een weeffoutje worden hersteld in een naaiatelier en verkocht als goede kwaliteit textiel met een kleine afwijking.

Producten die niet door de kwaliteitscontrole komen worden gerecycled, wat dus pas gebeurt als het product echt ‘op’ is.

Henriëtte van Beynum, managing director van Bedding House nodigt retailers en merken in de branche uit om zich aan te sluiten bij Circular Dreams. Enkele partners zijn volgens haar al ingestapt waaronder De Bijenkorf en Swiss Sense. Aanvragen voor het take-back systeem kan bij Bart van Gorcum (foto; onder. Boven: Floris van Willigen, samen de oprichters) van Circular Dreams.Links

www.beddinghouse.com
www.circulardreams.nl
www.debijenkorf.nl
www.swisssense.nl

Tags

Nieuws, interieur, beddengoed, slaapcomfort, slaapkamer, luxe, bedmode, bedtextiel, overtrek, hoes, dekbedovertrek, sjaal, sprei, collectie, design, uitgestorven, dieren, museum, borduurwerk, satijn, oxfordrand, kwaliteit, recycle, recycling, duurzaam, hergebruik, #beddinghouse, #circulardreams, #betterthannew, #debijenkorf, #swisssense

Gerelateerd nieuws
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
Pensioen voor Michael Stiehl
Managing partner bij Rauch Michael Stiehl gaat met pensioen. 31 augustus is zijn laatste dag. Stiehl werkte bijna 23 jaar als algemeen directeur bij het bedrijf.
lees verder
Lagere winst Beter Bed
Beter Bed Holding heeft net de resultaten voor het 1e halfjaar 2022 bekend gemaakt, waarbij er een lagere winst gerealiseerd werd bij een hogere omzet.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden