Centralisatie Unilin voor klanten

Dinsdag 28 maart 2023

Unilin Flooring Nederland is de organisatie achter de diverse vloerenactiviteiten van Unilin in Nederland, met sinds enige tijd een nieuw hoofdkantoor in eigen kantoor in Rotterdam.
Centralisatie Unilin voor klanten
Centralisatie Unilin voor klanten Centralisatie Unilin voor klanten Centralisatie Unilin voor klanten

Arnoud van Ravensberg (business director premium brands I partner brands I projects), Richard Lensen (business director Koninklijke Peitsman) en Danny Englebert (general manager Unilin Flooring Nederland) vormen samen met het management team de dagelijkse leiding van Unilin Flooring Nederland (foto 1).

Binnen deze nieuwe directie is Richard Lensen verantwoordelijk voor de groothandelsactiviteiten van Koninklijke Peitsman en Arnoud is verantwoordelijk voor de premium brands (Quick Step / Moduleo), partner brands en de projectenafdeling (o.a. IVC commercial).

 

'De centrale organisatie in Rotterdam zorgt ervoor dat we met de Unilin bedrijven in Nederland een hogere toegevoegde waarde aan onze klanten in Nederland kunnen bieden,' zo start Arnoud het gesprek met Interieurjournaal: 'We zijn een sterke backoffice aan het opbouwen, waarbij o.a. personeelszaken, financiën, iT en operations voor onze bedrijven in Nederland centraal wordt georganiseerd.

Met de kennis en kunde van onze mensen kunnen we een hogere servicegraad bieden, nieuwe concepten ontwikkelen en ook bijvoorbeeld een betere ondersteuning bieden op het gebied van geschillen e.d..' Een mooi voorbeeld van de hogere servicegraad is de ontwikkeling van nieuwe distributiecentrum in Ede (foto 2), dat Peitsman vanaf half maart in gebruik heeft genomen.

 

Arnoud: 'wij zullen in de nabije toekomst ook de Nederlandse klanten van Moduleo gaan leveren vanuit Ede. De klanten blijven gewoon direct bij Moduleo bestellen, maar de logistiek zal in de toekomst met gezamenlijke vrachtwagens van Unilin Nederland uitgevoerd worden. Hiermee kunnen we voor de Nederlandse klanten ook voor het merk Moduleo de servicegraad verder verhogen en professionaliseren.'

 

Belangrijk voor Unilin zijn de premium brands voor het bedrijf. 'Voor directe communicatie naar de consument zal Quick Step (foto 4) voor ons het belangrijkste speerpunt aan. Hierbij zullen we optimaal gebruik maken van de bekendheid en uitstraling van de Quick Step wielerploeg, bijvoorbeeld met speciale acties voor dealer en consument,' zo vertelt Arnoud van Ravensberg.

 

'In 2023 zullen we voor Quick Step nieuwe producten introduceren en ook de winkelpresentatie wordt aangepakt. We zullen hiervan meer laten zien tijdens de Flanders Flooring Days (mei 2023), waarbij we onze showroom helemaal zullen ombouwen naar de nieuwe aanpak. Tevens zal Quick Step een eigen stand krijgen op de Interieurcollectiedagen (Incoda) in september. Voor Moduleo (foto 3) hebben we net de dryback–lijn vernieuwd met de lancering van de Moduleo Roots–collectie, die zeer goed wordt ontvangen door onze dealers. Voor dit merk is een optimale winkeluitstraling het meest belangrijk, inclusief de ondersteuning naar de dealers.'

 

Een groeiend thema in de markt is duurzaamheid, waaronder recycling van vloeren. Dit is een belangrijk thema binnen Unilin, waar veel aandacht aan wordt besteed. Richard Lensen: 'Inmiddels nemen we bij de verschillende vestigingen al oude laminaatvloeren retour en zijn we ook aan het kijken naar snij–afval voor pvc vloeren. Het is voor ons van belang dat we de retouren ook goed kunnen verwerken, waarbij het streven van Unilin is om retourproducten ook weer te gaan verwerken in nieuwe producten om de cirkel rond te maken. In de nabije toekomst zullen we ook geplaatste pvc vloeren gaan terugnemen, omdat er allerlei technische ontwikkelingen zijn die het scheiden van materialen mogelijk gaan maken.' Over deze ontwikkeling binnenkort meer.

 

Beide heren zijn dan ook enthousiast over de plannen voor dit jaar, waarbij ze aangeven dat het best een uitdagend jaar wordt met alle ontwikkelingen in de wereld.Links

www.unilin.com
www.peitsman.nl
www.moduleo.nl
www.quick-step.nl

Tags

nieuws, interieur, vloeren, pvcvloeren, laminaatvloeren, merken, wielerploeg, ondervloeren, installatie, leggen, groothandel, distributie, vestigingen, service, waarde, duurzaamheid, recycling, #peitsman, #unilin, #moduleo, #quickstep

Gerelateerd nieuws
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
Nieuw tegelcollectie
Vloerenspecialist Forbo Flooring Systems lanceert de nieuwe Allura-collectie met luxe vinyltegels (LVT). De collectie is ontworpen met een focus op flexibel leggen en duurzaamheid.
lees verder
 
Evenementenprogramma Imm 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden