Buitenlampen van Vibia

Woensdag 03 augustus 2022

Mooie wandverlichting voor buiten sluit natuurlijk goed aan bij deze tijd van het jaar. Vibia brengt een aantal armaturen onder de aandacht die de aandacht vestigen op de belangrijkste kenmerken van een tuin, terras, patio of loopbrug nadat de zon is ondergegaan.
Buitenlampen van Vibia
Buitenlampen van Vibia Buitenlampen van Vibia

Als een oogverblindende starburst of zonsverduistering straalt de Meridiano wandlamp (foto 1), ontworpen door Jordi Vilardell & Meritxell Vidal een zachte diffuse gloed uit vanuit een onzichtbare bolvormige structuur gemaakt van gegolfde stalen staven, waardoor een geometrisch motief van licht en schaduw ontstaat dat ver buiten de basis reikt.

 

Geïnspireerd door de Japanse kunst van het vouwen van papier, biedt Origami (foto 2) zachte buitenverlichting terwijl het ook dienst doet als een opvallende kunstinstallatie. Voor Vibia gemaakt door ontwerper Ramón Esteve creëert een enkele hoekige armatuur of een reeks armaturen een subtiel spoor van indirect licht over een muur.

 

Scotch (foto 3) is geschikt om in het donker een verborgen hoek, deuropening of loopbrug te laten zien. Het Óscar & Sergi Devesa-ontwerp, het straalt een helder, warm licht uit. Het ontwerp is duurzaam en robuust en toch delicaat en minimalistisch. Volgens Vibia ideaal voor transitruimtes of om binnen- en buitenruimtes te verenigen.

 

Vibia wordt in Nederland verdeeld door Eikelenboom bv uit Amsterdam en in België door Collective uit Brugge.Links

www.vibia.com
www.collective.be
www.eikelenboom.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #collective, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
Light + motion van Prado
Met Light + motion brengt het designtechnologiemerk Prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Regelbreker Nika Zupanc
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden