Beter Bed aandeelhouders akkoord

Dinsdag 21 november 2023

De aandeelhouders van Beter Bed hebben unaniem ingestemd met de voorgenomen overname van het bedrijf door investeerder Torqx.
Beter Bed aandeelhouders akkoord

Het besluit werd bekrachtigd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waar maar liefst 62% van de aandeelhouders van Beter Bed vertegenwoordigd was. Naast de goedkeuring van de in juli aangekondigde overname door Torqx, werd ook de benoeming van drie nieuwe commissarissen met enthousiasme ontvangen. De afronding van de overname wordt naar verwachting nog dit jaar gerealiseerd.

 

In juli van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Torqx de nieuwe eigenaar wordt van Beter Bed. Het groene licht van toezichthouder ACM voor deze overname werd eerder al verkregen.

 

Torqx heeft een concreet bod van € 6,10 per aandeel Beter Bed in contanten gedaan. Beleggers hebben tot het einde van de handelsdag op 29 november de tijd om hun aandelen aan te melden. Eerder deze maand hebben grote aandeelhouders, waaronder Navitas, Teslin, en De Engh, gezamenlijk goed voor 44,3% van de aandelen, hun stukken al aangemeld. Het bod zal gestand worden gedaan indien minstens 80% van de aandelen is aangemeld. Met de huidige steun en inzet van de betrokken partijen wordt verwacht dat de overname vóór het einde van het jaar succesvol is afgerond.Links

www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.torqxcapital.com/nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, slaapcomfort, overname, beurs, kapitaal, aandelen, aandeelhouder, holding, ceo, directie, ondernemend, slaapspecialist, winkels, uden, brabant, b2b, groothandel, retail, ambitie, overname, overgenomen, gekocht, kopen, acquisitie, koop, samenwerking, fusie, merger, #beterbed, #beterbedholding, #torqx

Gerelateerd nieuws
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
 
Wieke alweer weg bij Auping
lees verder
 
Overname Dunlopillo
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden