Beter Bed 2017

Zaterdag 03 maart 2018

Beter Bed Holding heeft een omzetstijging van 1,5% geboekt en trekt zich terug uit Frankrijk.
Beter Bed 2017

Beter Bed heeft zijn zes winkels van Literie Concorde in Frankrijk vorig jaar gesloten, zo meldde cfo Bart Koops via RetailNews. Beter Bed startte in 2014 met een pilot in Frankrijk die in 2016 werd uitgebouwd. Toch bleek de aanwezige concurrentie - zoals van Steinhoff-dochter Conforama en verschillende franchiseformules - te groot voor succes op middellange termijn. Beter Bed denkt nog wel na over alternatieven bijvoorbeeld door eigen merken weg te zetten bij Franse franchiseformules.

Beter Bed heeft zijn nettowinst vorig jaar met bijna de helft zien dalen tot € 9,5 miljoen. Door onrust over giftige stoffen in matrassen liepen de inkomsten vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland terug.

De totale omzet in 2017 is met 1,5% is gestegen tot € 416 miljoen. In vergelijkbare winkels was de omzetgroei volgens Beter Bed 0,4%. Nederland (+7,9% ) en vooral België (+36,3%) deden het uitstekend.

Ondanks de hogere omzet daalde het bedrijfsresultaat door licht dalende marges en hogere kosten. De economische ontwikkelingen blijven voor 2018 in de Benelux gunstig.

 Links

www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, economie, resultaat, winst, omzet, #beterbed

Gerelateerd nieuws
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
 
Nieuw bedtextiel Verbeekdesigns
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden