Balta wordt Belysse

Maandag 26 september 2022

Balta Group, of wat daar van overblijft, verandert zijn naam en identiteit en wordt Belysse. Dat heeft het bedrijf aangekondigd via een persbericht. In april van dit jaar werd een groot deel van de activiteiten verkocht aan het Britse Victoria.
Balta wordt Belysse

Balta Group nv heeft vrijdag aangekondigd dat haar bedrijfsnaam zal veranderen in Belysse Group nv. De nieuwe commerciële naam die naar het bedrijf verwijst, wordt Belysse. Dit volgt op de verkoop van de rugs-, residential polypropyleen en non-woven activiteiten van Balta Group, samen met het merk Balta, aan het Britse Victoria op 4 april van dit jaar. De vennootschap zal genoteerd blijven op Euronext als Balta, tot de nieuwe bedrijfsnaam wordt goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering (momenteel voorzien op 24 oktober 2022).

 

Belysse gaat de markt op als ontwerper en producent van duurzame textielvloerbekledingen voor commerciële en residentiële toepassingen en commercialiseert haar producten die zich voor 90% richten op Noord-Amerika en Europa onder merken Bentley (VS), Modulyss, Arc Edition en ITC (Europa). Belysse, met hoofdzetel in Waregem stelt bijna 1.300 mensen tewerk en exploiteert drie productiesites in België (Tielt en Zele) en de Verenigde Staten (Los Angeles).

 

'Met haar oorsprong diep geworteld in de buurt van de Leie rivier, in het hart van de gerenommeerde textielindustrie van Vlaanderen, zal Belysse voortbouwen op haar sterke achtergrond en geschiedenis in zachte vloeren, en premium kwaliteit en design leveren aan klanten over de hele wereld,' luidt het in een officiële mededeling van ceo (en voorzitter van de raad van bestuur) Cyrile Ragoucy (zie foto): 'Het bedrijf zal blijven investeren in veerkrachtige groei, met een nog grotere focus op innovatie, duurzaamheid, productieoptimalisatie en flexibelere digitale oplossingen.'Links

www.victoriacarpets.com
www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, overname, kamerbreed, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel,acquisitie, verkoop, overname, samenwerking, fusie, synergie, reorganisatie, #arcedition, #baltagroup, #victoriacarpets, #captiqs, #itccarpets, #modulyss, #belysse

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden