Balcaen torpedeert koers Balta

Maandag 08 april 2019

De aandelenkoers van tapijtfabrikant Balta is hard onderuit gegaan na een uitspraak van voormalig eigenaar Filip Balcaen in De Tijd.
Balcaen torpedeert koers Balta

In een interview met De Tijd zei de Vlaamse ondernemer Flip Balcaen dat Balta naar zijn mening tegen een ‘waanzinnige prijs’ (€ 13) op de beurs is geïntroduceerd. Nu is de koers bijna een kwart van deze introductieprijs, maar stelt hij het aandeel nog steeds niet goedkoop te vinden.

Balcaen, de zoon van de oprichter van Balta, oprichter van onder meer IVC en mede-eigenaar van Mohawk, wijst er op dat het bedrijf weliswaar nog winst maakt en twee divisies heeft die goed draaien – karpetten en tapijttegels voor kantoren en hotels – maar dat dat niet geldt voor kamerbreed. Ook de hoge schuldenlast is zorgelijk.

Publiceerden we vorige maand nog over de pessimistische stemming bij Balta, vorige week steeg het Balta-aandeel ineens met 12,6%, maar daalde gisteren met 5,6% naar € 3,30. Volg hier de actuele koers.Links

www.baltagroup.com
www.ivcgroup.com
www.mohawkinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #ivcgroup, #mohawkinternational

Gerelateerd nieuws
Mflor-pvc vloer trendy en onschadelijk
PVC vloeren zijn hip en trendy. Sommige geproduceerd met de realistische look en feel van hout- en steensoorten die niet van het natuurlijke product te onderscheiden zijn. Maar zijn ze ook onschadelijk?
lees verder
 
Interfloor in verwachting
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Egaline voor zandcement en anhydriet
Forbo Eurocol introduceert een egaline voor zandcement Ún anhydriet: sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid.
lees verder
 
Rigid-Core vloeren bij Meister
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden