Axolight in beweging

Vrijdag 14 mei 2021

Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
Axolight in beweging
Axolight in beweging Axolight in beweging Axolight in beweging

Pivot van Axolight is een nieuwe lineair en modulair plafond- en ophangverlichtingssysteem, ontstaan vanuit een samenwerking met de Japanse ontwerper Ryosuke Fukusada, die al de Alysoid-lamp maakte voor Axolight.

 

De Pivot-lamp is het resultaat van de ontmoeting tussen Axolight's constante technische onderzoek en het minimalisme en uit Japan. De schoonheid van Pivot ligt volgens het bedrijf in de eindeloze stilistische en lichtgevende mogelijkheden die gecreëerd kunnen worden met één enkel lichtpunt. Het is een ​decoratieve binnenlamp geworden die desondanks een uiterst technisch en architecturaal karakter heeft.

 

Het ontwerp begon met een set buizen die zich aftakten van de lichtbronnen. De esthetiek van deze lamp is ook geïnspireerd op de hishaku, een bamboe of houten waterlepel die in Japan wordt gebruikt om handen te wassen en zichzelf te zuiveren voordat je een heiligdom binnengaat. Het heeft een simpele, slanke uitstraling. In de plafondversie wordt elke lampbehuizing van het Pivot-systeem gekenmerkt door drie onderling verbonden ondersteunende elementen: een kleine cilinder, waarvan de vorm doet denken aan de Japanse hishaku, die de LED-bron en een lens bevat, twee roterende ringen (elk slechts 1,5 cm hoog) die, bovenop elkaar geplaatst, de verbinding mogelijk maken van elke afzonderlijke lichtbron met twee buisvormige metalen kabelgoten dankzij een inlaatopening, waardoor een modulair en lineair systeem tot leven komt. De totale vrijheid van rotatie van de twee over elkaar geplaatste ringen stelt het systeem in staat om eindeloze geometrische vormen te creëren en licht te brengen waar je maar wilt.

 

In de standaardversie biedt elk systeem plaats aan twee tot tien lichtbronnen. De individuele buisvormige kabelgoten zijn 35, 65 en 100 cm lang. Het systeem - dat standaard tot 10 meter kan worden verlengd - is ontworpen om eenvoudig te verlengen of in te korten. Elke lichtspot heeft een dimbaar vermogen van ongeveer 9 W (ongeveer 700 lumen). Door de standaardlenzen bereikt de lichtbundel een openingshoek van 38 of 12 graden. Het zal ook mogelijk zijn om de lichtvlekken aan te passen met lenzen voor extra lichtstralen en LED-bronnen met verschillende kleurtemperaturen. De LED-drivers zijn ondergebracht in een enkele plafondkap en voeden het hele systeem.

 

De lamp is verder compatibel met Jewel Mono door Studio Yonoh, Liaison door Sara Moroni, Urban mini door Dima Loginoff en Virtus door Manuel Vivian. Wit, zwart en greige zijn de drie standaardafwerkingen van de Pivot-collectie.

 

Globa Finance uit Brussel is agent in België, Werner Peters Agenturen uit Houten in Nederland, beide hebben geen website.Links

www.axolight.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp, #axolight, #pivot, #Ryosukefukusada

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Imm 2022 in de startblokken
De internationale interieurvakbeurs Imm Cologne 2022 heeft als motto Time for Exchange. De organisatie wil van 17–23 januari een uitgebalanceerde mix van succesvol gevestigde en nieuwe formules presenteren. De fysieke beurs, gecombineerd met het digitale Magazine by Imm cologne en Ambista.
lees verder
XAL naar Design Post
Design Post Amsterdam (DPA) heeft er een nieuwe partner bij: verlichtingsfabrikant XAL. Het bedrijf werkt al 30 jaar samen met lichtontwerpers, architecten en engineers om - naar eigen zeggen - armaturen van de hoogste kwaliteit op maat te ontwikkelen.
lees verder
 
Retail plust weer flink
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden