Artex behoudt Ado in Nederland

Donderdag 10 april 2014

De President van de rechtbank in Den Haag heeft Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland afgelopen week in kort geding met onmiddellijke ingang verboden ADO interieurstoffen in Nederland aan te bieden of daar reclame voor te maken. Artex, onderdeel van Hunter Douglas, is de enige partij die vooralsnog ADO interieurstoffen mag verkopen in Nederland. Dit blijkt uit een brief die Artex deze week aan haar dealers stuurde.
Artex behoudt Ado in Nederland

De uitspraak van de rechter laat er, aldus Artex, geen twijfel over bestaan dat Artex de enige partij is die momenteel ADO interieurstoffen op de Nederlandse markt mag aanbieden. Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland wordt in het ongelijk gesteld en uitdrukkelijk - op straffe van een dwangsom - verboden op welke wijze dan ook de Nederlandse markt te benaderen met het ADO-assortiment. De rechter veroordeelde Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland ook tot betaling van de proceskosten. De rechter heeft Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland ook verboden te suggereren dat Artex niet de exclusief rechthebbende is op het ADO merk in de Benelux. Verder mag zij niet langer beweren, zoals eerder gebeurde, dat zijzelf de houder van het alleenrecht in de Benelux zou zijn.

Het alleenrecht op de verkoop van een ADO-assortiment in de Benelux werd door Artex in oktober 2011 verworven van een andere Duitse partij die eerder alle merkrechten op het ADO merk hield. Overigens heeft Artex ook in België een soortgelijke procedure tegen Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland aangespannen met betrekking tot de Belgische markt. Deze zaak wordt in hoger beroep doorgezet voor het Hof van Beroep in Brussel. Zeker gezien de uitkomst van de Nederlandse procedure, waarin Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland in het ongelijk is gesteld, ziet Artex de Belgische procedure met vertrouwen tegemoet.

De directie van Artex geeft aan zeer tevreden te zijn met de uitspraak van de Haagse rechtbank. 'Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland heeft in de afgelopen maanden veel onduidelijkheid gecreëerd op de Nederlandse markt. Wij betreuren dat ten zeerste. Onze dealers zitten niet te wachten op de onzekerheid die daarvan het gevolg is. Zimmer + Rohde/ADO Goldkante Duitsland heeft door zoveel verwarring te zaaien duidelijk geen rekening gehouden met de belangen van de Nederlandse dealers. Met de uitspraak van de rechter is echter duidelijk dat alleen Artex het merk ADO in Nederland nu mag aanbieden. Onze dealers en hun klanten kunnen net zoals voorheen volledig op ons vertrouwen. Wij gaan dan ook op zeer korte termijn de nieuwe ADO Benelux collectie 2014 uitleveren.'

Artex maakt deel uit van de beursgenoteerde multinational Hunter Douglas, verkoopt gordijn- en meubelstoffen van merken De Ploeg, Kendix, Artelux, Your Edition en ADO. Producten zijn onder andere te vinden bij de betere woninginrichters, gordijnspeciaalzaken, meubelzaken, architecten en bekende meubelfabrikanten.

Hunter Douglas is wereldmarktleider in raambekledingsproducten. Hunter Douglas heeft meer dan 169 bedrijven, met 68 fabrieken en 101 assemblagebedrijven. Wereldwijd zijn meer dan 17.000 medewerkers werkzaam bij Hunter Douglas.Links

www.ado.nl
www.ado-goldkante.de

Tags

Interieurbekleding, raamdecoratie, Ado, stoffen, distributie, rechtzaak, kort geding

Gerelateerd nieuws
 
Strand West failliet
lees verder
 
Hoefakker ceo Keijsers
lees verder
Tony Mertens legt boeken neer
De woningtextielketen Tony Mertens is maandag 25 maart failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank in Mechelen.
lees verder
Somfy introduceert Huna
Somfy lanceert Huna, een collectie gemotoriseerde rolgordijnen. Deze worden bediend met de smartphone en werken op batterijen. Dit geldt ook voor de draadloze wandschakelaar en optionele lichtsensor.
lees verder
Rise & Shine bij Headlam
De lente is begonnen en dus is er extra aandacht voor zonwering. Zo ook voor Rise & Shine, de binnenzonweringscollectie die Headlam onder haar label Lifestyle-interior voert.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden