Aribert Guiking overleden

Woensdag 22 maart 2023

In memoriam: freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
Aribert Guiking overleden

Aribert Albert Jan Guiking werd geboren op 10 oktober 1954 in Harderwijk en is vorige week woensdag 15 maart plotseling overleden. Volgens de rouwadvertentie in De Gelderlander gebeurde dat op een zonnige dag, terwijl hij bezig was in de natuur. Volgens zijn broer omdat zijn hart het begaf. Ook zou hij inmiddels in besloten kring begraven zijn.

Na zijn studie pedagogiek aan de academie en universiteit in Nijmegen, studeerde Guiking daar ook culturele antropologie. In 1993 kwam hij terecht bij het vakblad Zonvak (zonwering) van Elsevier, waar hij als (hoofd)redacteur werkte. Daarna maakte hij de stap naar de vakbladen Eisma's Vakpers (schilder) en vervolgens Ons Huis (woning- en projectinrichting). Gedurende z'n carrière was hij ook als freelance journalist (Tekst en Uitleg) actief.

In 2007 werd hij zelf uitgever (YTA) van een vakblad, Yataz. Door tegenvallende omzet stopte dit in 2012. Aribert bleef echter actief als freelancer en publiceerde nieuws op zijn gelijknamige blog. Voor het laatst op 10 maart. Zijn broer maakte op 19 maart hierop zijn overlijden wereldkundig.

Guiking was een bijzondere persoonlijkheid. Hij bagatelliseerde vaak dingen die voor anderen juist belangrijk waren. 'Gebakken lucht' noemde hij dat en dat schreef hij ook. Soms had ie gelijk, maar zeker niet altijd. Hij was ook immer kritisch. En hoewel niet iedereen dat altijd fijn vond, was dat nu eenmaal zijn inborst. Het was altijd oprecht, zijn mening. Zelfs op zichzelf was hij kritisch.

De aanwezigheid van Guiking was nooit onopgemerkt: hij had altijd zijn woordje klaar. Maar dat was kortgeleden dus voor het laatst. Hij laat drie dochters na, Tally, Amber en Yola, die we veel sterke wensen met het verlies. Aribert rust in vrede.Links

memori.nl/gedenkplaats/aribert-guiking

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, meubelen, meubelfabrikant, overleden, overlijden, gestorven, sterven, heengaag, heengegaan, deceased, dood, rouw, rouwkaart, rouwadvertentie, annonce, afscheid, personalia, persoonlijkheid, in memoriam, herinnering, begraven, begrafenis, crematie, cremeren, #herinnering, #aribertguiking, #overleden, #inmemoriam, #memoriam

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
B&B geluk zit in kleine dingen
[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder
Ontwerptalent op Trendz
Iedereen die zich professioneel met woonaccessoires bezig houdt is van 25, 26 en 27 augustus weer welkom in Evenementenhal Gorinchem, voor vakbeurs Trendz. Op het evenement zijn ook verschillende ontwerptalenten aanwezig.
lees verder
 
K+R Interior Concepts failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden