Afval uit paardenhouderij wordt stoel

Maandag 19 augustus 2019

Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Afval uit paardenhouderij wordt stoel

Het nieuwe design is het resultaat van een denkproces en ontwikkelproces dat ongeveer twee jaar in beslag nam. De basis bestaat uit touw van polypreen, dat hooi en stro samenbindt en daarna weggegooid wordt. Alleen al in de Nederlandse paardenhouderij wordt genoeg touw weggegooid om zeven keer per jaar de wereld rond te gaan.

 

Ruben van Megen maakt van dit touw een stoel waarin de verschillende verschijningsvormen van het afvalproduct één geheel vormen. Het gesmolten polypreen is in een mal geperst tot het frame van The Cord Connection. Het originele touw wordt gebruikt voor de zitting en de wortels. Zij symboliseren de wortels waaruit de stoel uit onze plastic afvalberg groeit. Om deze wortels te creëren werkt Van Megen samen met het team van Change, een high end kapsalon in Panningen (Limburg). Het touw dat de meubelontwerper gebruikt wordt continu ingezameld bij enkele grote paardenboerderijen in de directe omgeving van de ontwerpstudio.

 

Is deze stoel kunst of een meubelstuk? Een beetje van beide, Van Megen noemt het zelf een voorbeeld van collectible design. De zwarte stoel is niet te koop in de standaard woonwinkel, maar in galerieën in Milaan en Londen. In Nederland is het werk van de meubelontwerper nog tot 30 september te zien tijdens de tentoonstelling Glorious Delft Blue, bij producent Royal Delft, te (jawel) Delft.Links

www.rubenvanmegen.nl
www.royaldelft.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, lifestyle, meubel, designmeubel, fauteuil, stoel, eetkamer, #royaldelft, #heinendelftsblauw, #dutchdesign, #rubenvanmegen, #thecordconnection

Gerelateerd nieuws
Nieuwe Piet Boons
Interieur- en productdesign Studio Piet Boon voegt drie gedurfde nieuwe ontwerpen aan de meubelcollectie toe en een in hoogte aangepast model.
lees verder
 
Herbruikbare stand voor Pode
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
 
Take a Seat Please failliet
lees verder
Lily-stoel 50 jaar
De Deense meubelfabrikant Fritz Hansen blijft teruggrijpen op het verleden. Nu is er een nieuwe versie van de Lily-stoel die 50 jaar geleden het licht zag.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden