2e hands meubelen in de lift

Vrijdag 15 april 2022

Bij Marktplaats ziet men steeds meer groei in de verkoop van 2e hands meubelen, mede veroorzaakt door de groeiende interesse in duurzaamheid.
2e hands meubelen in de lift

Van antieke kasten tot design eetkamerstoelen: Nederlanders richten hun huis steeds vaker in met tweedehands meubels. Dat blijkt uit cijfers van Marktplaats. Het afgelopen jaar verhandelden gebruikers bijna 3,9 miljoen tweedehands meubels. Dat is ruim 100.000 keer meer dan het jaar ervoor. De vraag naar kasten, banken en bureaus was het grootst. Nederlanders zoeken niet alleen naar duurzame alternatieven voor de inrichting van hun huis, ook producten voor verduurzaming van het huis zijn sinds het begin van dit jaar in trek op het online handelsplatform. Gebruikers zijn vooral op zoek naar warmtepompen (+102% in de afgelopen drie maanden ten opzichte van een jaar eerder) en zonnepanelen (+89%).

 

De stijgende interesse in tweedehands meubels en energiebesparende producten was het afgelopen jaar goed te zien op Marktplaats. De categorie Huis en Inrichting werd maar liefst 2,2 miljard keer bekeken; een groei van 56 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wat Nederlanders bezighoudt is vaak vrijwel direct terug te zien op de handelssite. Door de hoge inflatie, het aanhoudende grondstoffentekort, transportproblemen en de behoefte aan verduurzaming verwacht Marktplaats dit jaar daarom een voortzetting van deze trend.

 

Annemarie Buitelaar, ceo van Marktplaats: 'Door deze actuele ontwikkelingen verdiepen Nederlanders zich nog meer in tweedehands en duurzame alternatieven. Het is mooi om te zien dat ook de keuze voor tweedehands meubels steeds normaler wordt. Er zijn immers zoveel mooie meubels en accessoires die een tweede, derde of zelfs vierde leven verdienen. Een kras of een deuk is geen beschadiging meer, maar vertelt een verhaal. Mooi dat deze spullen met hun verhalen via Marktplaats steeds vaker een nieuw thuis vinden. Met het kopen, verkopen of weggeven van alleen al tweedehands meubels via Marktplaats besparen we samen in één jaar tijd 187 duizend ton CO2-uitstoot.* Dat is vergelijkbaar met 163 duizend retourvluchten van Amsterdam naar New York.'

 

De top 10 van populairste tweedehands meubels in 2021 bij Marktplaats is:

  1. Kast
  2. Bank (o.a. hoekbank)
  3. Bureau
  4. Tafel (o.a. eettafel)
  5. Eetkamerstoelen
  6. Kledingkast
  7. Fauteuil
  8. Salontafel
  9. Ronde tafel
  10. Dressoir

*Calculatie op basis van het Second Hand Effect Rapport 2020 voor Adevinta Benelux, uitgevoerd door Ethos InternationalLinks

www.marktplaats.nl

Tags

nieuws, interieur, tweedehands, meubelen, kast, tafel, bank, online, bureau, stoel, kledingkast, salontafel, dressoir, eettafel, stoelen, banken, #marktplaats

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder
Statiegeld stoel
Circuform geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven. Met meubels volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die een lange levensduur hebben, wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld.
lees verder
 
Overname Gasse door Van Waay
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden