Woontrends 2024 - New Cocooning

Dinsdag 25 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden. Vandaag 2. New Cocooning.
Woontrends 2024 - New Cocooning

New Cocooning biedt geborgenheid en kleur. Deze trend speekt in op de chaos, op de dingen die veranderen en nooit meer hetzelfde zullen worden. De behoefte om te schuilen en je terug te trekken zie je in deze trend naar voren komen.​

 

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit een divers palet van vergrijsde, volle tinten. Bij elkaar levert dit een rijke kleurschakering op zonder schreeuwerig te zijn.

 

Vormen

De gebruikte vormen zijn nonchalant en vaak afgerond, ze doen soms denken aan de jaren ‘70.

 

Materialen

De gebruikte materialen zijn zeer divers. Ze kunnen een natuurlijke herkomst hebben, maar ook gerecycled kunststof komen we hier tegen. Om het gezellige karakter van deze trend te versterken, wordt er veel textiel gebruikt in de vorm van gordijnen, kussens, vloerkleden en wandkleden.

 

Dessins

De dessins zijn heel uiteenlopend. Er zijn bloempatronen, ruiten en afbeeldingen van creatief handwerk, dit kan van vlechten, knopen, weven of schilderen zijn.

 

Op 5 juni organiseert Inretail een masterclass voor de concrete toepassing van deze trends.

Gisteren toonden we woontrend 1. Meaningful Earth.

P.S. 26-04-2023: Woontrend 3. Gentle Paradox

P.S. 28-04-2023: Woontrend 4. Playful ConstructionLinks

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #newcocooning

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden