Woontrends 2023 - Quiet Glamour

Dinsdag 07 juni 2022

Inretail heeft onlangs de nieuwste woontrends voor 2023 gepubliceerd. In een serie van vier artikelen stellen we deze voor. Hierbij de vierde trend: Quiet Glamour.
Woontrends 2023 - Quiet Glamour

De drastische veranderingen van de huidige tijd kunnen voor veel consumenten beangstigend zijn, zoals het coronabeleid, de oorlog in Oekraïne en het verlies van koopkracht. Een deel van de maatschappij voelt zich tekortgedaan, niet gehoord. De kans op radicalisering ligt op de loer, waarbij deze tendens zich keert tegen verandering en verlangen naar hoe het was. Hierdoor ontstaat een trend naar nostalgie. Je omringen met producten en materialen die een bekend en vertrouwd gevoel geven.

 

In deze trend Quiet Glamour wordt teruggegrepen naar de luxe van de jaren ‘20 en midcentury van de vorige eeuw. Ondanks dit zijn de vormen strak en sober, maar wel elegant. Een modernistische look met klassieke invloeden. Opvallend is het duidelijke kleurpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Ook de ruitdessins die vaak diagonaal geplaatst worden vallen op.

 

Oude iconen herleven in een eigentijds vormgeving, zoals de rookstoel, het dressoir of het bureau. Zoals de naam van deze trend al doet vermoeden is het een trend van contrasten: de producten zijn eenvoudig, maar stralen ook luxe uit, ze zijn herkenbaar, maar hebben toch een nieuwe vormgeving.

 

Kernwoorden

Luxe, retro, midcentury, kwalitatief design, detailering, vertrouwd, herkenbaar, modern classics en elegant.

 

Vormen

De vormentaal is elegant en tijdloos, vaak geïnspireerd op bekende klassieke interieuriconen.

 

Kleurgebruik

Het kleurgebruik is krachtig. Het draait om het klassiek geïnspireerde kleurcontrast van blauw, groen en rood. Door toevoeging van roze en fris mintgroen wordt dit traditionele kleurgebruik nieuw leven ingeblazen. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet.

 

Materialen

De gebruikte materialen zijn kwalitatief en luxe. Er is marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, fijn leer, (imitatie)bont, luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud en koper.

 

Dessins

De dessins hebben een klassieke uitstraling. Ruiten, vooral in diagonale plaatsing, worden opvallend veel toegepast. Soms zijn er geometrische patronen die alleen in de verte nog aan klassieke ruitpatronen refereren. Daarnaast zijn er ruimtelijke geometrische patronen, zoals boogvormen en marmerprints

 

De Woontrends 2023, een initiatief van Inretail, waarover we eerder reeds publiceerden zijn Layered Spaces, Sustainable Hedonism en Existential Power.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, woontrends 2023, keuken, #sustainablehedonism, #inretail, #annahutten, #existentialpower, #woontrend, #woontrends, #woontrends2023, #quietglamour, #layeredspaces

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Jan Dossche jarig!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden