Woontrend Layered Spaces

Woensdag 04 mei 2022

Wonen, werken, eten, slapen. In een kleine ruimte worden allerlei functies slim gecombineerd. Dat zie je terug in een van de nieuwste Woontrends voor 2023, die Inretail onlangs heeft gepresenteerd. Hierbij een eerste van vier: Layered Spaces.
Woontrend Layered Spaces

Onze wereld heeft het zwaar te verduren. Het klimaat, corona en nu ook een oorlog op ons continent. Deze sombere tijdgeest heeft invloed op de wensen en behoeften van de consument. Dat zie je concreet terugkomen in de trends. Wat zijn de effecten op materialen, kleurgebruik en vormgeving?

 

De verstedelijking neemt toe, tegelijkertijd wordt het gemiddelde woonoppervlak steeds kleiner. Dan is het logisch om eenzelfde ruimte voor meerdere doeleinden te gebruiken. De Woontrend Layered Spaces speelt daarop in. 

 

Sleutelwoorden voor deze trend zijn gelaagdheid, diepte, multifunctioneel, inklapbaar-uitklapbaar, ruimtebesparend en vindingrijk. Interieurs worden steeds vaker multifunctioneel zijn en hebben een zekere gelaagdheid. Denk bijvoorbeeld aan slimme oplossingen voor o.a. thuiswerkplekken. Met kamerschermen en multifunctionele meubels krijgen ruimten gemakkelijk een andere functie.

 

Die gelaagdheid zie je ook bij wand- en vloerdecoratie vlakken die in elkaar grijpen of over elkaar lijken te vallen. Zo krijg je het effect dat er meer ruimte is dan alleen het fysieke oppervlak. Dit doet denken aan de ontwikkeling op internet, waar door de metaverse binnenkort een nieuwe dimensie van het gebruik van het internet ontstaat.

 

Vormen

De vormen die je in deze trend ziet, zijn redelijk basic zoals de rechthoek en cirkel. Vaak overlappen verschillende vormen elkaar of lijken ze elkaar te doorsnijden.  Meubelstukken hebben vaak afgeronde vormen.

 

Kleurgebruik

De kleuren die je bij deze trend ziet zijn heel divers. Er wordt volop gevarieerd met licht en donker, warm en koud en fel en vergrijsd. Deze kleurcontrasten zorgen voor meer ruimtelijkheid, wat handig is bij een kleinere oppervlakte.

 

Materialen

Over het algemeen zijn de materialen glad en onuitgesproken. Waar mogelijk worden de materialen in contrast toegepast, waardoor een product of de ruimte een extra dimensie krijgt.

 

Dessins

De gebruikte dessins bestaan vaak uit vlakken die elkaar overlappen of doorsnijden. Door deze overlappingen ontstaan onverwachte vormen en vlakverdelingen. Dit wordt ook toegepast op transparant of semitransparant materiaal.

 

Masterclass

Hoe maak je nou de vertaling op de winkelvloer? Dat leer je allemaal in de masterclassWoontrends vertalen naar jouw winkel!' Aanmelden kan via deze link.

 

 

P.S. 11-05-2022 en 30-05-2022: de tweede respectievelijk derde woontrend zijn ook gepubliceerd.

P.S. 07-06-2022: ook de vierde, Quiet Glamour, is uit!Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #layeredspaces, #inretail, #annahutten, #woontrend, #woontrends

Gerelateerd nieuws
 
Jan Dossche jarig!
lees verder
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Faillissement Riverdale
Riverdale, gespecialiseerd in woonaccessoires en lifestyle - artikelen, is onlangs failliet verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden