Winnaars van het NKWP

Dinsdag 21 september 2021

Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
Winnaars van het NKWP
Winnaars van het NKWP

De NK woning- en projectstoffering zijn onlosmakelijk verbonden aan de woningtextielbeurs Incoda van Easyfairs in Gorinchem. Tijdens de beurs was ook veel aandacht voor het ambacht. Op dinsdag werden de junioren-kampioenschappen georganiseerd voor interieurvakmensen die werkzaam zijn in het vak en de opleiding bij een ROC volgen. Kampioen werd Ray Winters.

 

Kay Winters (midden op foto 1) had niet verwacht dat hij het kampioenschap zou winnen. Het was een ‘pittige opdracht’, zo vertelt Kay. De jonge interieurvakmensen werden gevraagd om een complex patroon te maken van PVC (foto 2). De specifieke opdracht was bedacht door Dave Amweg, voormalig deelnemer van het NK Woning- en Projectstofferen en dit jaar organisator van het evenement.

 

Het Deltion College was goed vertegenwoordigd bij het NKWP, alle deelnemers volgen de opleiding woning/projectstoffeerder bij deze ROC in Zwolle. Ze werden aangemoedigd door een legioen klasgenoten en docenten. Toen winnaar Kay werd gevraagd: ‘Hoe trots ben je op een schaal van 1 tot 10?’ reageerde hij stellig met het antwoord: ’11!’

 
Bij de senioren leek het een gelopen race. Het was voor de winnaar Anno Rijstenbil nota bene de derde keer (in 2018, 2019 en 2021!) dat hij de prijs voor beste woning- en projectstoffeerder mee naar huis mocht nemen.

 

Winnaars junioren woning- en projectstofferen

1. Kay Winters

2. Marco Makkinga

3. Max Smits

 

Winnaars senioren woning- en projectstofferen

1. Anco Rijstenbil 

2. Robbie Hoogzaad

3. Rick Kubbinga

 

Het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen is gesponsord door: het Hout- en Meubileringscollege, Bostik, Interfloor, BVP, Inretail, Interieur Collectie Dagen, NKWP, Peitsman, Uzin Utz, Intr, Living Interiors, OCS Interiors en Moduleo Design Floors. Brancheorganisatie Inretail zet zich samen met scholen, ondernemers en fabrikanten in om de opleiding voor Interieurvakman m/v onder de aandacht te brengen.Links

www.easyfairs.nl
www.easyfairs.be
www.interieurcollectiedagen.nl
www.interieur-vakman.nl
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, textiel, behang, vloer, parket, tapijt, pvc, lvt, karpet, accessoire, projectinrichting, project, easyfairs, evenementenhal, #incoda, #interieurcollectiedagen, #evenementenhal, #easyfairs, #parketpaviljoen, #NKWP, #NKparketleggen, #hmcollege, #ocsinteriors, #inretail, #bvp, #platformparketbranche, #ppb, #brelhome, #bibzonwering, #dutchinteriorgroup, #byzon, #topstairs, #delightblinds, #toppoint, #inretail, #nkp, #nkwp, #interieurvakman

Gerelateerd nieuws
 
De R van buitenmat
lees verder
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
 
Joka neemt Viehoff over
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden