Winnaars NKWP 2022

Woensdag 14 september 2022

Kay Winters van het Deltion College in Zwolle heeft op 12 september voor de tweede keer op rij het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) gewonnen.
Winnaars NKWP 2022
Winnaars NKWP 2022 Winnaars NKWP 2022

Op 12 september vond tijdens Incoda het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) plaats. Vier ROC-scholen stuurden elk hun drie beste studenten van de BBL-opleiding voor interieurvakman m/v naar het NKWP om met elkaar de strijd aan te gaan om de beste vloerenlegger van Nederland te worden. De twaalf deelnemers kregen de opdracht om een visgraatvloer te leggen, met een rand van linoleum. De driekoppige jury, met experts van de firma’s Bostik, Forbo Flooring en Wolff Tools, beoordeelden het eindwerk van de deelnemers op punten.

 

De hoogste score werd gehaald door Kay Winters van het Deltion College uit Zwolle: winnaar van het NKWP 2022. Hij kreeg de meeste punten voor zijn secuur uitgevoerde opdracht en won daarmee – net als vorig jaar- de eerste prijs. Op de voet gevolgd door Sander de Boer van het Alfa Collega uit Groningen, die tweede werd. Marco Makkinga - ook van het Deltion College- won de derde prijs. Vorig jaar werd hij tweede. De jury had er een flinke klus aan om het eindwerk van iedereen te beoordelen. 'De puntentelling lag heel dicht bij elkaar, zeker bij de drie winnaars,' aldus de jury.

 

Voor kampioen Kay was de hoofdprijs een complete verrassing: 'Ik had vorig jaar gewonnen en had echt niet gedacht dat ik het NKWP nog keer zou winnen! Ik ben ontzettend blij!' Met een grote grijns nam hij de beker en het luxe prijzenpakket in ontvangst. Zijn geduld en precisie werden beloond. Marco is al net zo blij en verbaasd met zijn derde prijs. Zijn aanpak? Een geheim om te winnen heeft hij niet: 'Gewoon rustig blijven doorwerken.'

 

Ook Sander kon zijn geluk niet op. 'Zoals je ziet ben ik met mijn 35 jaar niet echt de jongste hier,' zegt hij lachend. Voor Sander was zijn leeftijd geen enkele belemmering om zich in te schrijven voor de BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw. 'Ik heb het onlangs het roer omgegooid. Jarenlang heb ik als technicus in de cultuursector gewerkt. Ook heel leuk werk, maar toen kwam corona en lag alles in een keer plat. Ik was al bekend met het stoffeerdersvak en heb de knoop doorgehakt: ik wil als interieurvakman aan de slag en het vak goed leren.'

 

Het NKWP is een initiatief van het Alfa College, Deltion College, Hout en Meubileringscollege, ROC Midden Nederland en het Summa College, zij geven de opleiding voor Interieurvakman m/v. Het kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, Inretail en BVP.

 

Het NKWP nieuwe stijl is zeer goed ontvangen en zal volgend jaar nog grootser worden neergezet, was de reactie van de deelnemende partners. Ook het NKP (Nederlandse Kampioenschappen Parketleggen) werd tijdens Incoda gehouden.



Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.inretail.nl
www.bvp.nl
www.interieur-vakman.nl

Tags

nieuws, interieur, vakmanschap, vloeren, marmoleum, pvc, vinyl. lijmen, egaline, kennis, toekomst, leerlingen, BBL, leerbanen, opleiding, vakschool, ROC, college, docenten, vakkennis, ambacht, #incoda, #bvp, #inretail, #forboflooring, #bostik, #peitsman, #wolff, #interieurvakman, #nkwp

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden