Volledig circulaire matrashoes

Woensdag 10 mei 2023

Tijdens Interzum 2023 in Koelnmesse, introduceert Bekaertdeslee deze week een volledig polyester, recycleerbare matrashoes in samenwerking met Niaga en Tripler.
Volledig circulaire matrashoes

Bekaertdeslee is een specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel, matrashoezen en slaapoplossingen. De nieuw gepresenteerde hoes, gemaakt van slechts één enkel schoon en oneindig materiaal, kan na gebruik gerecycleerd worden tot dezelfde of vergelijkbare producten. Op deze manier worden materialen voor toekomstige generaties beschermd. 

 

Vanuit de ambitie om naar een duurzaam productaanbod te evolueren, zette Bekaertdeslee eind vorig jaar de stap om zich aan de ISPA Sustainability Conference en de Niaga® product design principes te committeren. De ambitie was om een baanbrekende volledig polyester matrashoes te creëren.

 

Op basis van een zogenaamde intentieverklaring gingen ze aan de slag en werkten ze samen met Niaga om de hoes te ontwerpen en door materiaalexperts te laten testen en goedkeuren op recycleerbaarheid. Deze gezamenlijke inspanningen werden erkend en op Interzum in Keulen bekroond met een prijs voor kwaliteit en voor het bieden van transparantie aan consumenten en recyclers.

 

Met de introductie van hun 100% polyester matrashoes gemaakt voor circulariteit onderstreept Bekaertdeslee de kracht van 'better together'. Het gebruik van het Niaga-label op hun matrashoezen biedt de ingrediëntentransparantie die nodig is voor hergebruik en recyclage van materialen tot nieuwe matrassen of textiel van de hoogste kwaliteit. Het QR-label op de Niaga tag, dat uniek is per hoes, is mogelijk gemaakt door Tripler. Het maakt digitale identificatie op artikelniveau mogelijk en houdt ontwerpers, fabrikanten, retailers, consumenten, verzamelaars, ontmantelaars en recycleerders op de hoogte van een product gedurende zijn hele levensduur. 

 

Hans Kreemers, sales group manager bij Bekaertdeslee: 'Duurzaamheid is voor ons geen keuze meer. En we moeten nog meer doen als we een betere toekomst willen creëren. Circulariteit is waar we naar streven. Maar om dit te bereiken, moeten we samenwerken in de waardeketen. Onze succesvolle samenwerking met Niaga en Tripler heeft ons op weg geholpen om echt een verschil te maken in het beheren, hergebruiken en recyclen van materialen.'Links

www.bekaertdeslee.com
www.covestro.com
www.niaga.world

Tags

nieuws, interieur, matrassen, matrashoes, recycling, textiel, kwaliteit, circulair, materialen, hergebruik, recyclage, latex, polyester, commitment, slaapoplossingen, qrlabel, duurzaamheid, toekomst, waardeketen, samenwerking, #niaga, #tripler, #bekaertdeslee

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
 
Aanwinsten voor Linteloo
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
Nieuwe ceo Ikea
lees verder
 
Slaapliedje van Lema Mobili
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden