Verlies Home Fashion Group

Donderdag 16 november 2023

De Home Fashion Group, het bedrijf achter Leen Bakker en Kwantum, heeft over 2023 een fors verlies geleden.
Verlies Home Fashion Group
Verlies Home Fashion Group Verlies Home Fashion Group

RTL Nieuws meldt op de website dat de Home Fashion Group over 2023 een fors verlies heeft geleden. Homefashion Group is het bedrijf achter Leen Bakker en Kwantum. In 2022 zou het bedrijf veel last gehad hebben van de naweën van corona en de Russische inval in Oekraïne. Daardoor leden de woonwinkels fors verlies. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2022 dat onlangs werd gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

 

De omzet van het bedrijf steeg weliswaar met ruim 4% tot € 651 miljoen, maar onderaan de streep was er een verlies van maar liefst € 25,6 miljoen. In 2021 ervoor was er nog een winst van € 11,9 miljoen.

 

Ook op andere vlakken kwam het bedrijf er slechter voor te staan. Zo waren de financiële buffers al niet hoog, maar door het verlies verdampten deze volledig. Door het flinke verlies ontstond er namelijk een negatief eigen vermogen van € 10 miljoen. Daarmee zou de Homefashion Group 'technisch failliet' zijn, zo meldt RTL.

 

Het bedrijf zou nog een openstaande 'coronaschuld' bij de fiscus hebben van tientallen miljoenen euro's. Deze moet het tot 2029 in delen terugbetalen. Begin 2022 moesten de winkels vanwege de lockdown een paar weken dicht. Daarna leidde de Russische inval in Oekraïne ertoe dat consumenten, mede door de hogere energieprijzen, de kat uit de boom gingen kijken en minder uitgaven, aldus Homefashion.

 

Ook kreeg het bedrijf te maken met hogere kosten. Zo was het veel duurder om containers met spullen naar Europa te laten vervoeren, en zorgden grotere voorraden in een toename van opslagkosten.

 

Inmiddels heeft het bedrijf maatregelen genomen om het tij te keren, onder meer door in de kosten te snijden. De inmiddels lagere containerprijzen en een daling van de opslagkosten helpen daar al bij. Medio dit jaar was er volgens Homefashion al sprake van verbetering. Zo zou de winstmarge 'enkele procentpunten' hoger zijn en de productiviteit in de winkels en logistiek verbeterd.

In 2023 wordt daarom weer een positief resultaat verwacht, en een verder herstel in 2024.

 

Vorig jaar werd bekend dat Gilde Leen Bakker en Kwantum in de etalage voor verkoop had gezet. Leen Bakker was eerder onderdeel van Blokker Holding, maar in 2017 werd de keten verkocht aan investeerder Gilde, dat een paar jaar eerder al Kwantum had gekocht. Leen Bakker en Kwantum vallen nu samen onder Homefashion, onderdeel van Gilde. Homefashion heeft 154 winkels van Leen Bakker in Nederland en België en 113 winkels van Kwantum, eveneens in Nederland en België. Het bedrijf had eind 2022 in totaal 2.854 medewerkers. Daarvan werkten er bijna 2.500 in Nederland.Links

www.kwantum.nl
www.leenbakker.nl
www.homefashiongroup.nl

Tags

nieuws, interieur, winkelketen, retail, omzet, groei, daling, volume, verlies, energie, corona, schulden, personeel, medewerkers, winkelconcept, winkelaantallen, onderdeel, investeringsmaatschappij, directie, verlies, productiviteit, containers, containerprijzen, #homefashiongroup, #gilde, #blokkerholding, #kwantum, #leenbakker

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden