Urban slaapkamers

Dinsdag 26 september 2023

[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creŽer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
Urban slaapkamers

Als je in de stad en niet groot woont dan is een urban stijl voor je interieur een goed idee: het combineert hippe elementen die zijn aangepast aan wat minder vierkante meters. Benieuwd hoe je zo’n look nu juist creëert? Volgende ideeën geven je alvast inspiratie.

Graffiti muurschildering
Door zijn bombastische look lijkt dit in eerste instantie niet zo’n goed idee, maar ga je voor een urban stijl? Twijfel dan zeker niet. Niets straalt namelijk meer ‘stad’ uit dan het gebruik van graffiti. Haal zelf de spuitbussen boven en ga aan de slag of vraag aan een creatieve vriend om een werk voor jou te maken. Een andere mogelijkheid is kiezen voor een muursticker in graffitistijl.

Betonnen vloer
Nog een idee nodig voor de vloerbekleding? Dan is een betonnen vloer een leuk idee om het stadsgevoel binnen te brengen in je slaapkamer. Het geeft een ruwe, industriële look en het is een neutrale optie om eenvoudig aan te kleden. Durf bijvoorbeeld te gaan voor kleurrijke decoratie of combineer met een bakstenen muur.

Planten
Aangezien groen soms in mindere mate aanwezig is in de stad, hoef je je zeker niet in te houden wanneer het aankomt op planten. Deze maken de ruimte meteen levendig en zorgen voor een betere nachtrust. Daarnaast zijn ze natuurlijke luchtverfrissers, met als resultaat een gezonde omgeving om in te slapen. Conclusie: alleen maar positieve effecten, en al zeker op je humeur.

Neonverlichting
Over de verlichting in de slaapkamer denk je best twee keer na. Deze mag niet te fel zijn, maar kies zeker ook niet voor een te zacht licht. Om de ideale sfeer te kunnen creëren, kan je bijvoorbeeld neonstrips bevestigen onder pallet houtpellets. Deze laten je toe om de kleur licht in je slaapkamer zelf te kiezen en passen perfect bij een urban stijl.

Ruwe materialen
Ga tot slot voor ruwe materialen wanneer je fan bent van urban. Kies er bijvoorbeeld voor om geen bed aan te schaffen, maar in de plaats daarvan enkele houtpellets in bulk te kopen. Met een beetje creativiteit zet je zo je eigen slaaphoek in elkaar. Vul aan met een stevige, grote matras en je gaat een goede nachtrust tegemoet. Andere materialen die passen bij de uitstraling die jij wil creëren, zijn leer en beton. Combineer ze met kunstwerken gemaakt door lokale artiesten of levendige stadslandschappen afbeelden.


[Sponsored artikel]Links

www.houtpelletsgigant.eu

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, urban, beton, graffiti, muur, plant, slaapkamer, verlichting, neonstrip, #houtpallet, #pallet, #houtpellet, #pellet, #houtpelletsgigant

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden