Urban slaapkamers

Dinsdag 26 september 2023

[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creëer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
Urban slaapkamers

Als je in de stad en niet groot woont dan is een urban stijl voor je interieur een goed idee: het combineert hippe elementen die zijn aangepast aan wat minder vierkante meters. Benieuwd hoe je zo’n look nu juist creëert? Volgende ideeën geven je alvast inspiratie.

Graffiti muurschildering
Door zijn bombastische look lijkt dit in eerste instantie niet zo’n goed idee, maar ga je voor een urban stijl? Twijfel dan zeker niet. Niets straalt namelijk meer ‘stad’ uit dan het gebruik van graffiti. Haal zelf de spuitbussen boven en ga aan de slag of vraag aan een creatieve vriend om een werk voor jou te maken. Een andere mogelijkheid is kiezen voor een muursticker in graffitistijl.

Betonnen vloer
Nog een idee nodig voor de vloerbekleding? Dan is een betonnen vloer een leuk idee om het stadsgevoel binnen te brengen in je slaapkamer. Het geeft een ruwe, industriële look en het is een neutrale optie om eenvoudig aan te kleden. Durf bijvoorbeeld te gaan voor kleurrijke decoratie of combineer met een bakstenen muur.

Planten
Aangezien groen soms in mindere mate aanwezig is in de stad, hoef je je zeker niet in te houden wanneer het aankomt op planten. Deze maken de ruimte meteen levendig en zorgen voor een betere nachtrust. Daarnaast zijn ze natuurlijke luchtverfrissers, met als resultaat een gezonde omgeving om in te slapen. Conclusie: alleen maar positieve effecten, en al zeker op je humeur.

Neonverlichting
Over de verlichting in de slaapkamer denk je best twee keer na. Deze mag niet te fel zijn, maar kies zeker ook niet voor een te zacht licht. Om de ideale sfeer te kunnen creëren, kan je bijvoorbeeld neonstrips bevestigen onder pallet houtpellets. Deze laten je toe om de kleur licht in je slaapkamer zelf te kiezen en passen perfect bij een urban stijl.

Ruwe materialen
Ga tot slot voor ruwe materialen wanneer je fan bent van urban. Kies er bijvoorbeeld voor om geen bed aan te schaffen, maar in de plaats daarvan enkele houtpellets in bulk te kopen. Met een beetje creativiteit zet je zo je eigen slaaphoek in elkaar. Vul aan met een stevige, grote matras en je gaat een goede nachtrust tegemoet. Andere materialen die passen bij de uitstraling die jij wil creëren, zijn leer en beton. Combineer ze met kunstwerken gemaakt door lokale artiesten of levendige stadslandschappen afbeelden.


[Sponsored artikel]Links

www.houtpelletsgigant.eu

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, urban, beton, graffiti, muur, plant, slaapkamer, verlichting, neonstrip, #houtpallet, #pallet, #houtpellet, #pellet, #houtpelletsgigant

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden