Stille ondervloeren

Maandag 29 maart 2021

Estillon introduceert met de Whisper een nieuwe ondervloeren-collectie voor rigid core pvc en PVC klikvloeren, die voldoen aan de 10Db norm.
Stille ondervloeren
Stille ondervloeren

De vraag naar geluidsisolerende vloeren is aan het stijgen en dan specifiek naar ondervloeren die voldoen aan de 10Db norm. Estillon introduceert nu Whisper. Deze nieuwe ondervloeren zorgen voor een zeer hoge contactgeluidreductie. Deze ondervloeren voldoen aan de strengste eisen voor de Nederlandse appartementenbouw en zijn gecertificeerd met het TÜV Rheinland keurmerk voor 10 dB ondervloeren.

 

Naast geluidsreductie biedt de Whisper nog meer voordelen. De overlap en zelfklevende strip zorgen voor een eenvoudige installatie. Ter bescherming van de klik-verbinding hebben deze ondervloeren een zeer hoge drukweerstand.  Andere pluspunten zijn de geringe opbouwhoogte van slechts 1 mm en daarnaast is Whisper uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Om geluidsoverlast tegen te gaan is het plaatsen van een goede ondervloer belangrijk. In appartementen of gebouwen met verdiepingen zijn vaak afspraken gemaakt betreft acceptabele geluidsniveaus om geluidshinder tegen te gaan. Sterker nog, er zijn in Nederland zelfs een aantal normen vastgelegd in de wet betreft geluidsreductie van vloeren en ondervloeren: de 10dB norm. Voor wie het nog niet weet: 10dB staat voor 10 decibel. Een geluiddempende ondervloer van 10dB moet het geluid met 10 decibel verlagen en voorzien zijn van een certificaat.Links

www.estillon.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, hospitality, hotel, vloer, entree, ingang, tapijt, vloerbedekking, vinyl, pvc, lvt, kurk, tegels, tapijt, laminaat, parket, stoffering, smooth edge, ondervloer, ondertapijt, egaliseren, egalisatie, bestbase, best base, luxe, black magic, black onyx, elegance black, starbase, egalsoft, floorfixx, luxerton, smartfloor, dampscherm, vochtscherm, moisture barrier film, zwevend, contactgeluidsreductie, antislip, anti-slip, 10dB, appartement, parquetfelt, soundbase, timberbase, xpsfoam, #estillon, #whisper

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden