Statiegeld stoel

Dinsdag 17 mei 2022

Circuform geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven. Met meubels volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die een lange levensduur hebben, wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld.
Statiegeld stoel

Circuform brengt producten op de markt met als uitgangspunt dat deze volledig van gerecyclede grondstoffen gemaakt worden. Een eigen collectie van oude legendes en nieuwe helden in Dutch Design.


Eén van de modellen is de Rex-stoel, een nieuwe uitgave van het prijswinnend ontwerp van Ineke Hans uit 2011. Het ontwerp is constructief uitgewerkt zoals bedoeld en de spuitgietmallen zijn opnieuw gebouwd en geschikt voor gerecycled nylon. De stoel is duurzaam en volledig recyclebaar.

 

Wil je de Rex niet meer gebruiken of is deze beschadigd dan kan de klant deze inleveren bij één van de inleverlocaties en krijgt hij € 20 retour, als een soort statiegeld. Deze producten worden na revisie opnieuw ingezet bij andere klanten als second life stoel. Als de meubels niet meer inzetbaar zijn, worden ze als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. De productie van de huidige en dit jaar nog te introduceren collectie vindt plaats in Nederland en Italië.

 

Rex is zowel onderdeel van de nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam Not in my f***ing backyard en ook opgenomen en tentoongesteld in het depot van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.Links

www.circuform.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, tweedehands, meubel, stoel, duurzaam, kunststof, nylon, hergebruik, recycle, gerecycled, #circuform, #rexstoel

Gerelateerd nieuws
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Nieuwe winkel The Gallery
Retailer en webshop Misterdesign opent tweede showroom ‘The Gallery’ in ‘s-Hertogenbosch. Deze nieuwe designparel bevindt zich op steenworp afstand van de al bestaande winkel in het pand van voormalig autogarage ‘Pompen en Verlouw’.
lees verder
Sterke terugkomst Spoga+gafa 2022
Spoga+gafa heeft van 19 tot 21 juni 2022 ongeveer 25.000 bezoekers uit 112 landen getrokken. Zij kwamen naar Keulen om de nieuwe producten en innovaties van ongeveer 1.000 exposanten uit 52 landen live te zien. De organisatie noemt het een succesvolle comeback.
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder
Succesvolle borrel Interieur Club
Vrijdag 17 juni organiseerde De Interieur Club weer een succesvolle netwerkborrel bij Cosentino City in Amsterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden