Spijkerbroek op Klippan

Donderdag 08 april 2021

Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
Spijkerbroek op Klippan
Spijkerbroek op Klippan Spijkerbroek op Klippan

De bankhoezen bestaan voor veertig procent uit gerecyclede jeans en voor zestig procent uit duurzaam katoen. Ikea wil, onder andere met samenwerkingen zoals deze, duurzaam consumeren gemakkelijker en betaalbaarder maken. De klassieke Klippan bank wordt volgens het bedrijf nieuw leven in geblazen door de stiksels en klassieke broekzakken op de hoes. De (licht)blauwe denim hoezen zijn vanaf mei 2021 beschikbaar voor € 99.

 

Voor de productie van de hoezen worden in totaal meer dan 16.000 gerecyclede spijkerbroeken gebruikt. Per hoes zijn twee spijkerbroeken hergebruikt, waarbij de gerecyclede vezels worden gemengd met duurzaam katoen en tot garen worden gesponnen en geweven. Elke hoes bespaart bijna 27.000 liter water en heeft 67 procent lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaarden in de industrie.

 

In totaal worden in Europa ongeveer 500 miljoen spijkerbroeken per jaar verkocht en elke Europeaan heeft gemiddeld zeven spijkerbroeken - waarvan twee niet worden gedragen. Minder dan één procent van de verkochte spijkerbroeken wordt na het weggooien hergebruikt voor nieuwe kledingstukken. Consumenten die twee oude spijkerbroeken bij een Ikea vestiging inleveren, krijgen 10% korting.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, online, e-commerce, interieurwinkel, interieurtextiel, meubelbekleding, hergebruik, recycling, duurzaamheid, #ikea, #mudjeans

Gerelateerd nieuws
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
Joriís topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden