Rustgevende slaap tijdens warme nachten

Woensdag 02 juni 2021

Warme zomernachten zijn fijn - maar niet als de hitte de slaap verstoort en je onrustig heen en weer ligt te woelen. Maar hier is een oplossing voor !
Rustgevende slaap tijdens warme nachten
Rustgevende slaap tijdens warme nachten Rustgevende slaap tijdens warme nachten

Met een licht dekbed en geschikt beddengoed hoeft een goede nachtrust geen onvervulde droom te blijven, zelfs niet tijdens tropische nachten.

 

Een slapend persoon geeft per nacht gemiddeld een halve liter vocht af. Het is dan ook niet aan te raden om zonder dekbed te slapen - want als je zweet, kun je snel verkouden worden. Daarom is het zo belangrijk om het dekbed af te stemmen op de weersomstandigheden.

 

Voor de zomer worden dekens van katoen of linnen aangeraden, zoals die uit het Allnatura-assortiment, omdat die vocht absorberen. Een lichtgewicht dekbed met minder vulling beschermt tegen afkoeling en is daarnaast prettig licht op de huid. Ultralichte dekbedden kenmerken zich door een nog lager vulgewicht, waardoor ze aangenaam luchtig zijn.

Afhankelijk van de individuele warmtebehoefte kan worden gekozen uit verschillende warmteklassen en vulmaterialen. Deze hebben zeer verschillende eigenschappen: een vulling van innovatieve cellulosevezels bijvoorbeeld heeft een verkoelend effect en is bijzonder geschikt voor mensen die veel transpireren. Bovendien is de deken wasbaar. 

 

Ook de keuze van het bedlinnen heeft een invloed op de kwaliteit van de slaap - vooral tijdens broeierige zomernachten. Naast het psychologische effect van kleur - niemand wil in donkere, volumineuze dessins liggen als het warm is - zorgen lichte lakens en beddengoed van lichte katoenen stoffen of verkoelend satijn voor een optimale luchtverversing. Soepele en fijne stoffen van ongebleekt en ongeverfd biologisch katoen geven een aangenaam gevoel op de huid, vooral in de zomer, en laten ons rustig slapen.

 

Naast dekbed en bedlinnen draagt ook het matras bij aan een goed slaapklimaat. In het ideale geval voert het matras het restvocht van de slaper naar buiten af, de kamerlucht in. Daarom moet het matras op een open bedconstructie liggen. Lichte slaapkleding wordt aanbevolen, zodat transpiratie niet rechtstreeks op het bed wordt overgedragen. Dit vermindert ook de kans op spierspanning door afkoeling van het lichaam.Links

www.allnatura.nl

Tags

warm, nachten, slapen, dekbed, dekbedovertrek, kussen, matras, vulling, afkoeling, broeierig, luchtverversing, matras, bedconstructie, spierspanning, #allnatura

Gerelateerd nieuws
Op weg naar Meubelbeurs Brussel
Meubelbeurs Brussel is positief gestemd. De coronaproblematiek lijkt pijlsnel te verminderen. De Belgische overheid gaf al groen licht voor het organiseren van beurzen vanaf september, dus staat van 7–10 november de Meubelbeurs Brussel gepland.
lees verder
NIeuwe kleuren en duurzame stoffen
Auping breidt haar kleuren- en stoffencollectie voor bedden en slaapkameraccessoires uit. De stoffen variëren niet alleen in kleur, materiaal en structuur maar ook in duurzaamheid en productiemethode.
lees verder
Imm 2022 in de startblokken
De internationale interieurvakbeurs Imm Cologne 2022 heeft als motto Time for Exchange. De organisatie wil van 17–23 januari een uitgebalanceerde mix van succesvol gevestigde en nieuwe formules presenteren. De fysieke beurs, gecombineerd met het digitale Magazine by Imm cologne en Ambista.
lees verder
Beter Bed verkoopt Sängjätten
Slaapspecialist Beter Bed Holding nv (BBH) verkoopt zijn Zweedse vestiging Sängjätten. De firma heeft hierover een (nog niet bindend) akkoord gesloten met de Lars Larsen Group. Daarnaast verlaat huidige algemeen directeur Benelux Ronald Voogt het bedrijf.
lees verder
 
Miljoenen voor Naduvi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden