Retail plust weer flink

Dinsdag 01 juni 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in april 9,6% meer omgezet dan de eerste volledig door corona-maatregelen geteisterde maand in 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 8,8% lager, de prijzen stegen opnieuw.
Retail plust weer flink
Retail plust weer flink

Ten opzichte van maart zijn in april steeg non-food met 12,4%. Maar dat was in vergelijking met april 2020, de eerste volledige lockdown maand. Ten opzichte van 2019 verloor de nog altijd bijna 5%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) van de non-food retailers was 9,5% hoger dan in 2020.

In april 2021 hebben de kledingwinkels (+75,9%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+21,0%) het uitstekend gedaan, maar wel met de kanttekening dat deze sectoren vorig jaar nog ongekende omzetverliezen leden. De groei in april 2021 maakte het verlies in april 2020 dan ook nog niet goed. De omzet van de kleding- en schoenenwinkels was in april 2021 nog aanzienlijk lager dan in april 2019.

De omzet van drogisterijen(+13,9%), winkels in recreatieartikelen (+6,4%) en de winkels in meubels en woninginrichting (+13,3%) was in april 2021 eveneens hoger dan een jaar eerder. Ook deze winkels kampten in maart 2020 met grote omzetverliezen. Ten opzichte van april 2019 was de omzet van deze winkels ook hoger.

De winkels in consumentenelektronica en witgoed (-6,8%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (-8,8%) kampten in april 2021 met omzetverliezen, terwijl ze in april 2020 grote omzetstijgingen realiseerden. In vergelijking met april 2019 noteerden deze winkels wel een stijging.

De groei van de online omzet zwakte af, maar was nog altijd circa het dubbele van de totale retail-groei: via pure webshops werd in januari 17,8% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 19,4%, totaal kwam uit op 18,6%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Hipzo Living nieuw in DWI
De Woonindustrie heeft er weer een nieuwe exposant bij. Vanaf 1 juli is Hipzo Living in Nieuwegein te vinden.
lees verder
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden