Optimaal ontbijten van belang

Donderdag 07 juli 2022

[Sponsored artikel] - Een gezond ontbijt is erg belangrijk voor je energielevels, concentratie en je vitamine intake. Beter is dus een heerlijk en gezond ontbijt dan dat je een hele voormiddag snoept en je hongerig voelt.
Optimaal ontbijten van belang
Optimaal ontbijten van belang Optimaal ontbijten van belang Optimaal ontbijten van belang Optimaal ontbijten van belang Optimaal ontbijten van belang

Een rustige ochtend met een lekker ontbijt krijg je pas echt voor elkaar als je een goede planning hebt en een logisch ingericht hoekje in je huis. Onze belangrijkste tips hiervoor lijsten we graag even op:

  • Zet je vaste ontbijtzaken bij elkaar in één kastje: denk aan lepels, een kommetje, cornflakes, een glas water, je koffiemachine, zakjes thee, een mok etc.
  • Zorg altijd voor back-up van gezonde zaken zoals diepvriesfruit, een bevroren banaan voor een smoothie, eitjes of een zak met havervlokken. Dit zijn goedkope dingen die je kan aanschaffen zodat je altijd wel iets in huis hebt en dus minder rap een afhaal snack bestelt.
  • Installeer schuiven: een handige ontbijt kast heeft twee deuren die je kan inklappen en ook genoeg schuiven. In deze schuiven kan je kopjes, koffie, theezakjes, cornflakes, snacks etc. opbergen.
  • Zet enkel elektrische apparaten in je kast die je echt gebruikt. Heb je een mixer, weegschaal, smoothiemaker, keukenrobot, toaster en enkele koffiemachines maar gebruik je er maar twee van? Zet de andere machines in een hogere kast of in je berging. Je ontbijtkast mag enkel bestaan uit zaken die je elke dag nodig hebt.

Voorzie wat zelfgemaakt lekkers
Om echt van een gezond ontbijt te kunnen genieten, maak je best zelf ook wat lekkers. Zo heb je minder bewaarmiddelen en krijg je vaak ook minder suiker binnen. Denk aan lekkere muffins, crumble, bananenbrood, spelt pannenkoeken, havermoutbars of een lekker potje yoghurt met fruit. Recycleer confituurpotten en andere glazen flessen om zelfgemaakt lekkers in bij te houden.

 

Kies een simpel granola recept en leef je uit. Wat dacht je van hazelnoten, zonnebloempitten, wat havervlokken, honing en kaneel? Verdeel je vers gemaakte granola in glazen potten en geniet elke ochtend van heerlijke granola met yoghurt en vers fruit.

De geur van koffie
Geen ochtendritueel zonder de nostalgische geur van koffie. Kijk online dus zeker rond en vergelijk koffiemachines: welke past bij jouw levensstijl en budget? Vind je een Nespresso machine het handigste dat er is en drink je niet veel koffie? Dan is een capsule a day erg handig. Zet je liever je koffie in een volautomatische espressomachine zoals die van Sage?

Kies een lekkere cappuccino met melkschuim en geniet keer op keer! Let er wel op dat deze machines allemaal goed onderhouden moeten worden. Als je een old school koffiedrinker bent, is een Brasilia koffiemaker met een ijzeren filter erg handig en deze hoef je ‘s ochtends enkel even onder de kraan te houden.

Geen grote koffiefan? Of houdt de rest van je gezin liever van thee? Voorzie dan wat lekkere alternatieven zoals matcha poeder, havermelk, groene thee, ice tea of chai. Experimenteer en geniet van heerlijk warm drankje in de ochtend om die energielevels op te krikken!


[Sponsored artikel]Links

www.debijenkorf.be
www.debijenkorf.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, bijenkorf, warenhuis, koffiezetter, koffie zetten, koffiezetapparaat, apparaat, espresso, cappuccino, koffie, ontbijt, #bijenkorf, #saga, #koffiemachine

Gerelateerd nieuws
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
 
Elfde A-Meubel
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden