Opnieuw dochter Rofra failliet

Donderdag 15 april 2021

Ook Rofra Meubelen Heerlen, in september vorig jaar hernoemd naar Meubelcomfort Heerlen en dochter van Rofra Meubel Project, is gisteren failliet verklaard.
Opnieuw dochter Rofra failliet

De meubelretailer, die op de website nog wel Rofra Home Heerlen wordt genoemd, is gevestigd op de Woonboulevard Ten Esschen, In de Cramer 156 in Heerlen. Het bedrijf bestond sinds begin 2005 en had officieel vier werknemers. Het faillissement is eergisteren door de rechtbank Maastricht uitgesproken. De curator is R. Lemmens van Thuis & Partners Advocaten uit Heerlen.

Rofra Home heeft volgens de website nog meer vestigingen in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiderdorp, Roermond, Rotterdam, Spijkenisse, Utrecht, Venlo en Zwolle. In Duitsland worden vier Rofra vestigingen (Bremershaven, Düsseldorf, Mülheim en Osnabrück) vermeld.

Ook andere Rofra winkels hebben de afgelopen jaren eenzelfde naamswijziging naar Meubelcomfort ondergaan. Diverse vestigingen van Meubelcomfort zijn vervolgens vaak vlak daarna failliet gegaan (september 2020: Den Haag, Leiderdorp, Waalwijk; 2015: Gouda) of zijn inmiddels gestopt (februari 2020: Cruquius; augustus 2020: Amsterdam, Hengelo en Leeuwarden). Sommige bedrijven hebben nu een andere naam gekregen: Nano interieur in Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en Maso Menos in Eindhoven, opgericht begin 2019, maar deze heeft in juli 2020 de deuren alweer gesloten.

Bij het bankroet van de vestiging in Gouda stelde de curator dat (voormalig) lokale Rofra Home vestigingen zelfstandige bedrijven zijn die bestuurd worden door Rofra Meubelen Project bv, centraal aangestuurd vanuit het statutaire vestigingsadres in Vaassen. Rofra Meubelen Project bv is eigenaar van de materiële activa (voornamelijk voorraden). Deze worden vervolgens door middel van een consignatie overeenkomst ter beschikking gesteld aan de individuele vennootschappen c.q. de lokale vestigingen. De vestigingen betalen aan de moeder vennootschap een bijdrage voor inkoop/ verkoopkosten, een marketingbijdrage en transportkosten.

Rofra Meubelen Project bv is overigens weer een dochter van (Stichting administratiekantoor) F. Schimmel Beheer uit Apeldoorn, waar onder meer ook grossier Conberry Style uit Vaassen en meubelstoffeerder CTM uit Dreumel onder vallen.Links

www.nanointerieur.nl
www.rofrahome.nl
www.thuispartners.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #meubelenbelgica, #meubelcomfort, #nanointerieur, #rofra, #rofrahome, #thuispartners

Gerelateerd nieuws
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
 
Studie in roestvrij staal
lees verder
Origami van hout
San is het nieuwste ontwerp van Roderick Vos voor meubelleverancier Linteloo. Zijn inspiratie haalde Vos uit de praktijk van het meubelmaken.
lees verder
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden