Nieuws van F. Ball

Woensdag 31 augustus 2022

Van 11 t/m 13 september worden de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem weer georganiseerd. Tot de beurs zullen er regelmatig nieuwsberichten over nieuwe introducties worden geproduceerd. In dit bericht de noviteiten van F. Ball.
Nieuws van F. Ball

F. Ball, de Britse fabrikant van vloerlijmen en egaliseermiddelen, staat met zijn laatste innovaties op de komende Incoda in de Evenementenhal. Het bedrijf stelt dat het assortiment het resultaat van vloerinstallaties optimaliseert en tevens tracht vloerenstoffeerders sneller te kunnen laten werken.

 

Tijdens de beurs laat het F. Ball het onlangs gelanceerde egaliseermiddel Stopgap 1500 Aquapro zien. Maar ook andere installatieproducten waarmee je snel kunt werken, waaronder reparatie- en uitvlakmiddel Stopgap Micro Rapid en nieuwe vloerlijm voor LVT en PVC, Styccobond F58 Plus, worden getoond.

 

Stopgap 1500 Aquapro is ontwikkeld volgens de laatste technologie. Een hoogwaardig egaliseermiddel dat direct op oude lijmresten kan worden aangebracht, waaronder bitumen, fixatie voor tapijttegels en keramische tegels. Mechanische voorbereiding is hierdoor niet meer nodig. En omdat ook vooraf primeren niet meer nodig is, is het grote voordeel een flinke besparing van zowel tijd als geld. Met zijn snelafbindende en sneldrogende eigenschappen is de eglisatie bovendien al in 60 minuten beloopbaar en al na vier uur te beleggen.

 

Stopgap Micro Rapid is een ultra-fijnkorrelig, flexibel, sneldrogend reparatie- en uitvlakmiddel voor een naadloze vloerafwerking. En met de sneldrogende, met vezels verrijkte vloerlijm Styccobond F58 Plus kunnen vloerenexperts LVT en PVC vloeren reeds na vijf minuten inleggen. De vezels in de lijm bieden weerstand tegen zijwaartse beweging van de vloerdelen, waardoor tegels en planken tijdens het leggen op hun plaats blijven en schuiven beperkt blijft. Een ‘must’, vooral bij complexe ontwerpen en patronen.

 

Darren Kenyon, sales director van F. Ball, over de beurs: 'Vloeren zijn een integraal onderdeel van ieder interieurontwerp. Waar beslissingen over vloerafwerkingen met zorg gemaakt zijn, is het belangrijk om ook installatieproducten te kiezen die het uiterlijk van de vloer optimaliseren. Voor de lange duur, maar ook wat betreft de eisen die tijdens de installatie aan producten gesteld worden. Onze recente productinnovaties zijn door vloerenprofessionals in Nederland goed ontvangen en binnen korte tijd zeer populair geworden. We zijn enthousiast over onze terugkeer op de Incoda om de producten aan een breder publiek te laten zien.'Links

www.f-ball.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, gorinchem, vloerafwerking, naadloos, snel, reparatie, vloeren, lijmen, vloerlijm, vezels, egaliseren, verlijmen, egaliseermiddel, nieuw, noviteit, #fball, #incoda, #interieurcollectiedagen, #easyfairs

Gerelateerd nieuws
 
Destination Design terug
lees verder
Meubel- en woonretail hekkesluiter
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 1,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 6,0% lager, opnieuw dus stevige inflatie. Non food kromp met 2,5%, maar interieur nog (veel) meer!
lees verder
Overname Novalin door Calcutta
De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
lees verder
 
Duurzaamheid centraal op Domotex
lees verder
De stille en ongecompliceerde vloer
De laatste jaren zijn 'rigid' vloeren steeds meer in opkomst, waarbij de Meisterdesign.rigid een mooi voorbeeld is van een dergelijke innovatieve vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden