Nieuwe ceo Ikea

Zaterdag 27 mei 2023

Alessandra Zini is de nieuwe ceo van Ikea Nederland. Zij zal per 1 september de leiding van het bedrijf op zich nemen.
Nieuwe ceo Ikea

Alessandra Zini (1969) treedt per 1 september aan als ceo en cso van Ikea Nederland. Zini volgt Paul de Jong op, die deze functies 3,5 jaar bekleedde en begin dit jaar afscheid nam van het Zweedse woonwarenhuis. De Italiaanse Zini werkt al ruim 22 jaar bij Ingka Group – de grootste franchisenemer van het Ikea concept. 

 

Zini begon haar carrière bij Ikea in 2001 als trainee in Milaan, Italië. Ze vervulde sindsdien verschillende managementrollen en was onder andere market manager van Ikea Rome en Ikea Portland (VS). In 2017 vertrok Zini naar Frankrijk en werd daar deputy-ceo van Ikea Frankrijk. Sinds twee jaar is zij global employee & labour relations manager, waarbij ze verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het werkgeverschap van Ingka Group.

Vanaf september 2023 staat Zini als ceo aan het roer van Ikea Nederland en gaat ze leiding geven aan de circa 6.000 medewerkers. Haar voornaamste taak is het realiseren van verdere groei van Ikea om de positie als marktleider en betekenisvol merk in Nederland te versterken. Daarnaast zal Zini focussen op het verder ontwikkelen van online en offline winkelgemak en waarbij ze Ikea een bron voor wooninspiratie wil laten zijn.

Alessandra Zini: ''Ik voel me vereerd om het Nederlandse team te mogen versterken en voort te bouwen op het geweldige werk dat hier al is verricht om Ikea toegankelijker, betaalbaarder en duurzamer te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van Ikea voortkomt uit de toegewijde medewerkers. Ik zal de eerste periode dan ook gebruiken om zo veel mogelijk collega’s te ontmoeten en hun kennis en ervaring mee te nemen in onze plannen. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendig Ikea, waarbij we oog hebben voor elkaar en als bedrijf een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.'Links

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, meubelen, slapen, matrassen, warenhuis, woonwarenhuis, franchise, ceo, directeur, online, verantwoordelijkheid, werkgever, werknemer, focus, versterking, winkelgemak, offline, webshop, #ikea, #zini

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is ge´nspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
 
Nieuwe circulaire matrassen
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden