Nieuw beursconcept met Ambiente

Maandag 07 november 2022

Messe Frankfurt gaf recent een verdere toelichting over het nieuwe beursconcept, waarbij Ambiente, Christmas World en Creative World gezamenlijk worden georganiseerd. Paperworld stopt en wordt via thema’s opgenomen in de andere drie beurzen.
Nieuw beursconcept met Ambiente
Nieuw beursconcept met Ambiente Nieuw beursconcept met Ambiente Nieuw beursconcept met Ambiente Nieuw beursconcept met Ambiente

Dit nieuwe concept, dat al eerder was aangekondigd, werd toegelicht op een bijeenkomst voor de vakpers in Rotterdam. Namens de Messe Frankfurt waren de vice-presidents Julia Uherek en Philipp Ferger aanwezig.

 

Julia Uherek (foto 4) gaf een toelichting op het nieuwe gezamenlijke beursconcept van Ambiente, Christmas World en Creative World: 'Met deze drie beurzen willen we een compleet aanbod verzorgen op het gebied van consumentengoederen in Frankfurt en daarmee de toonaangevende internationale beurs blijven.' Op de beurs worden verschillende thema-presentaties (zoals Future of work en The office product) verzorgd en door de beurs heen zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid. Zo zal ook het programma Ethical Style' op diverse plekken op alle drie de beurzen aandacht krijgen, waarin duurzame producten in alle vormen en stijlen gepresenteerd zullen worden.

 

Het nieuwe concept slaat aan bij de exposant volgens Philipp Ferger (foto 5): 'De beurs is uitverkocht en alle hallen die we gepland hebben staan vol. Dit is een mooi succes, na een aantal lastige jaren.' Tevens benadrukte hij de platformfunctie die dit type beurzen steeds meer hebben: 'Via digitale platformen en onze digitale marktplaats kan de exposant en bezoeker het hele jaar in contact blijven met elkaar. Informatie uitwisselen, maar ook gewoon handel drijven. De beurs is dan het moment van fysiek contact, hetgeen ook heel belangrijk blijft in het zaken doen met elkaar. Voor de exposant is het uniek om in een paar dagen heel veel klanten te ontmoeten en daarnaast ook de mogelijkheid te hebben om nieuwe klanten te werven.'

 

Ambiente biedt weer drie segmenten: Dining, Giving en Living, met toonaangevende exposanten uit de hele wereld in elk segment. Het is een unieke ontmoetingsplaats voor exposanten, inkopers, interieurontwerpers, productontwerpers en meer.

 

Christmas World biedt een compleet aanbod van artikelen voor de kerstperiode, geïnspireerd op de laatste trends. Naast het productaanbod is er ook veel inspiratie voor de Kerst 2023 te ervaren.

 

Creative World is de beurs voor hobby, kunst en kunstenaar benodigdheden. Het meest complete aanbod op dit gebied wordt getoond en dit sluit zeker goed aan bij de Ambiente.

 

In de loop van het gesprek met de beide vertegenwoordigers van de Messe Frankfurt werd er ook uitgebreid gesproken over de toekomst van beurzen. Beide zijn van mening dat grote Internationale beurzen de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen in de diverse markten. Het zijn ontmoetingplaatsen, waar de hele wereld bij elkaar komt om de nieuwste trends en producten met elkaar te delen. En voor de exposanten is het ontmoeten van veel klanten en prospects in een paar dagen een blijvend interessant item.

 

Maar vakbeurzen moeten zich verder ontwikkelen tot echte marktplatformen. Philipp is er stellig in: 'De wereld verandert snel, inclusief de informatievoorziening van bedrijven en mensen. Een grote internationale beurs moet ervoor zorgen om continu in contact te zijn met exposanten en afnemers. Dit doen wij door grote investeringen in digitale hulpmiddelen. Zo hebben wij een bedrijf overgenomen dat een digitale marktplaats voor de handel aanbiedt (Nmedia.hub), waardoor wij in staat zijn om zelf dit soort ondersteunende diensten aan te bieden. En naast handel bieden wij ook inspiratie- en informatiemateriaal via websites, waar iedereen het hele jaar gebruik van kan maken. Het is mijn droom dat we continu in contact kunnen blijven met onze relaties en nieuwe ontwikkelingen en producten ook via onze kanalen de wereld in gaan.'

 

Naast digitalisering zal in de nabije toekomst ook de inzet van data gebruikt worden om de toegevoegde waarde van de beurs te verhogen. Philipp gaf aan dat bezoekers vanaf heden zich bij elke stand kunnen laten scannen via een speciale app. Op dit ogenblik worden daar nog algemene statistieken van gemaakt, die de betreffende standhouder kan gebruiken voor analyse van de eigen resultaten.

 

In de toekomst zal de Messe op basis van generieke data (de data van één persoon kan niet worden vrijgegeven vanwege privacy) standhouders gaan adviseren over de doelgroepen en type bezoekers die ze wel/niet hebben ontvangen. Dit is bijvoorbeeld per land te analyseren ('hebben bepaalde internationale bezoekers je bezocht?'), maar ook per type product ('wat is je aandeel van bezoekers die stands hebben bezocht met een zelfde type product?'). Op deze wijze kan men volgens de beursorganisator de opzet van de beurs optimaliseren, maar zeker ook standhouders beter ondersteunen met het halen van een goed resultaat op de beurs.

 

Ambiente/ Christmasworld worden georganiseerd van 3-7 februari en Creative World van 4-7 februari 2023. Tickets.Links

www.ambiente.messefrankfurt.com
www.christmasworld.messefrankfurt.com
www.creativeworld.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, consumentengoederen, beursorganisatie, creatief, inspirerend, Kerst, Kerstkado, dineren, kado, schilderen, papierwaren, schrijfwaren, schildersgerei, accessoires, interieurproduct, kleur, inspirerend, duurzaam, circulair, ethisch, marktplaats, digitaal, online, #messefrankfurt, #ambiente, #ethicalstyle, #creativeworld, #christmasworld, #paperworld, #nmedia

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden