Naar het circus

Dinsdag 23 maart 2021

Italiaanse verlichtingsfabrikant Karman presenteert de nieuwe Circus collectie. Deze lijn bestaat uit drie hanglampen van geblazen glas.
Naar het circus
Naar het circus Naar het circus

De nieuwste serie van Karman is ontworpen door Matteo Ugolini en Edmondo Testaguzza. De drie hanglampen van geblazen glas zijn te herkennen aan een wit ‘stoffen’ filigraan motief. De lampen zijn met de hand vervaardigd met behulp van een oude techniek die teruggaat tot de zestiende eeuw, waarbij melkwitte stroken glas op gesmolten glas worden gewikkeld en uitgerekt.

 

Contrasterende banden geven de collectie een zachte, symmetrische uitstraling die doet denken aan een circustent, vandaar de naam. Elk stuk is uniek en wordt geleverd in drie verschillende vormen en maten, Ø 32 cm x H 31 cm, Ø 24 cm x H 28 cm of Ø 24 cm x H 36 cm. De armaturen kunnen natuurlijk met elkaar worden gecombineerd.

 

Karman heeft overigens nieuwe vertegenwoordigers. In België is Karman nu verkrijgbaar via Hugo Neuman uit Woutersbrakel. Voorheen liep dat via Tine en co, Martine Struyvelt, maar zij vertegenwoordigt nu interieurslabels als Driade, Fontana Arte, Gufram, Masiero Group en Pianca. In Nederland was RC Licht uit Zaltbommel eerder de importeur, maar nu kunnen geïnteresseerden contact opnemen met VDK - Van der Kerff Meubelagenturen uit Lelystad.Links

van-der-kerff-agenturen.business.site
www.hugo-neumann.com
www.karmanitalia.it
www.martinestruyvelt.be
www.rclicht.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, #karman, #circus, #vanderkerffagenturen, #vdkagenturen #hugoneumann, #karmanitalia, #martinestruyvelt, #rclicht

Gerelateerd nieuws
Licht is van levensbelang
In het kader van Wereldgezondheidsdag (7 april) vraagt de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) aandacht voor het gebrek aan goed en voldoende licht.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
Non-food februari -30 procent
De detailhandel heeft in februari 2,8% minder omgezet dan in februari 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,5% lager. Door de aanhoudende strenge corona maatregelen leed de non-foodsector een fors omzetverlies.
lees verder
Design District naar november
De interieurdesign beurs Design District is verplaatst naar het najaar en wordt nu van 3-5 november georganiseerd in de van Nelle Fabriek Rotterdam.
lees verder
 
Minerale design inspiratie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden