Mflor-pvc vloer trendy en onschadelijk

Donderdag 25 april 2019

PVC vloeren zijn hip en trendy. Sommige geproduceerd met de realistische look en feel van hout- en steensoorten die niet van het natuurlijke product te onderscheiden zijn. Maar zijn ze ook onschadelijk?
Mflor-pvc vloer trendy en onschadelijk

Naast het feit dat PVC vloeren de afgelopen jaren steeds realistischer zijn geworden en dus bijna niet meer van de echte hout- en steensoorten onderscheiden kunnen worden, hebben vinylvloeren zoals bekend veel gebruiksvoordelen: geschiktheid voor vloerverwarming en -koeling, geluiddempend en waterbestendig. Ook zijn PVC vloeren erg sterk en krasbestendig, waardoor de vloer erg lang meegaat en slechts minimaal onderhoud behoeft.

Maar is hoe zit het met PVC, dat is toch chemisch en schadelijk? De basis van de vloer, PVC, is verkrijgbaar in veel verschillende kwaliteitsniveaus. PVC is een chemisch product wat van nature keihard is. Om het PVC te kunnen verwerken worden er weekmakers aan toegevoegd om het product flexibeler en verwerkbaar te maken. De keuze voor de juiste grondstoffen van de PVC zelf en van de weekmaker is dan ook van groot belang om de gezondheid en welzijn van de gebruiker te kunnen waarborgen.

Het gerenommeerde merk Mflor heeft dat gewaarborgd in onder meer de samenstelling van de producten. Chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid of het milieu worden in Europa centraal geclassificeerd door de ‘European Chemicals Agency (ECHA)’ in het Europees Regelement nr. 1907/2006. Dit gebeurt door middel van het systeem ‘Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals (REACH)’.
Voor specifieke producten met een hoog risico, zoals speelgoed en kinderverzorgingsartikelen die in de mond gestopt mogen worden, is exact voorgeschreven welke chemicaliën (waaronder ftalaten) er wel of niet in mogen voorkomen en in welke hoeveelheden. Deze eisen zijn veel strenger dan voor andere producten, zoals vloeren of meubels.

Mflor vloeren voldoen niet alleen aan de strengste normen van ECHA voor interieurtoepassingen, maar zelfs aan dezelfde norm die gesteld is voor kunststof materialen in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen die in de mond gestopt mogen worden. Er mag ook met een gerust hart van de vloer gegeten worden. Mflor maakt enkel gebruik van een ftalaatvrije weekmaker.

Emissies zijn Vluchtige Organische Stoffen die vrijkomen na de bewerking van een product. Denk aan de geur van een nieuwe auto. Deze geur wordt veroorzaakt door emissies die in de loop van tijd steeds minder worden. De hoeveelheid emissies die vrijkomen is afhankelijk van de kwaliteit van het product. Hoe meer emissies, hoe meer last, bijvoorbeeld hoofdpijn.

Europese normen voor emissies zijn er helaas nog niet. Nederland heeft helemaal geen norm, andere landen hebben een eigen norm, die allemaal verschillend zijn. Daarnaast zijn er diverse vrijwillige normen ontwikkeld. Al deze verschillende normen kunnen voor nogal wat verwarring zorgen.

Daarom heeft testlaboratorium Eurofins een eigen 'Indoor Air Quality’-norm ontwikkeld en een nog strengere 'Indoor Air Quality Gold Standard’. Mflor-producten hebben zeer lage emissiewaarden en hebben het Eurofins Indoor Air Certificate Gold (zie foto).

Een PVC vloer is een praktische, sterke en comfortabele vloer, mits voorzien van de juiste kwaliteit en certificaten! Mflor wordt in België gedistribueerd via Yepp en in Nederland via de grossiers Intr (v/h Bosgoed) en Peitsman. De projectcollecties lopen via T&M.
Links

www.eurofins.com
www.intr.nl
www.mflor.com
www.peitsman.nl
www.textilesandmore.eu
www.yepp.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, hout, pvc, lvt, leggen, stroken, strook, plank, hout, stofferen, stoffering, #echa, #reach, #ftalaat, #ftalaten, #emissie, #vos, #mflor, #reservoiroak, #domotex, #domotex2019, #intr, #bosgoed, #peitsman, #koninklijkepeitsman, #textilesandmore, #yepp

Gerelateerd nieuws
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder
 
Floorify gaat XL
lees verder
 
Voordelen modulaire vloeren
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Tarkett breidt Fushion gamma uit
En van de meest recente ontwikkelingen in het productassortiment van Tarkett is Tarkett Fusion: de combinatie van tapijttegels en LVT vloeren. De vloerenfabrikant breidt dit gamma nu uit, voor nog meer keuzemogelijkheden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden